Home Nieuws Sport Nieuws Beloftevolle Barnes naar STVV

Beloftevolle Barnes naar STVV

Joselpho Barnes © STVV

Een nieuwe week, een nieuwe transfer op Stayen: de 21- jarige aanvaller Joselpho Barnes zet zijn handtekening onder een twee-jarig contract bij STVV.

Barnes zag het levenslicht in Duitsland, waar zijn vader (voormalig Ghanees international Sebastian Barnes) op dat moment als profvoetballer actief was. Hij heeft dus – net als die andere recente aanwinst Ananou – de dubbele nationaliteit.

Doorbraak bij Riga
De Duitse Ghanees kreeg zijn jeugdopleid ng bij 1. FC Köln en Schalke 04. In Gelsenkirchen stootte hij door tot de beloften. Zijn eerste echte stappen als prof zette Barnes in het Letse Riga, waar hij in 29 wedstrijden tot 7 goals en 4 assists kwam. De krachtpatser is ook Ghanees belofteninternational. Bij de U20 and U23 vond hij 2 keer de netten in 7 wedstrijden.

Diepe spits, flankaanvaller in bijberoep
“Joselpho is een 1m87 grote en krachtige aanvaller, die het doel weet staan. Daarnaast kan hij ook als flankaanvaller uit de voeten. Welke positie hij ook bekleedt, Barnes voegt snelheid toe aan ons team”, zo omschrijft sportief directeur Andre Pinto de kersverse Kanarie. “Onze trainer Thorsten Fink werkte al eerder met hem samen, in zijn periode bij Riga. Hij gelooft rotsvast in de kwaliteiten en het talent van Barnes. We vertrouwen er dan ook op dat deze transfer een investering in de toekomst is.”

Jo is klaar voor zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben dankbaar om voor STVV te kunnen tekenen, het is een mooie stap in mijn carrière. Coach Fink heeft me al veel over de club verteld. Dat heeft me overtuigd om te kiezen voor dit project. Ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten te laten zien aan de fans. Met mijn snelheid en killerinstinct in de zestien hoop ik dit seizoen veel doelpunten te kunnen maken”, concludeert de jonge spits

Bron en foto © STVV

Vorig artikelJoris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles.
Volgend artikelN.E.C. huurt Youri Baas voor komend seizoen
Ik ben de eigenaar van Planetzone