Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. huurt Youri Baas voor komend seizoen

N.E.C. huurt Youri Baas voor komend seizoen

© PlanetZone

De twintigjarige Youri Baas wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax. De linkerverdediger sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer en zal vrijdag 30 juni voor het eerst op het veld staan in Nijmegen. N.E.C. heeft geen optie tot koop bedongen in het huurcontract met de Amsterdammers.

De in Oostvoorne geboren Youri Baas heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor het komende seizoen op huurbasis aan de Nijmeegse club verbindt. Baas komt over van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep en inmiddels al tien keer mocht spelen in het vaandel elftal van de club. Van deze tien wedstrijden speelde Baas maar liefst drie wedstrijden op het hoogste strijdtoneel, de Champions League. In totaal speelde Youri Baas vijftig wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij twee keer trefzeker was.

Youri Baas over zijn komst naar Nijmegen: “Ik ben blij dat ik vrijdag aan kan sluiten bij de selectie van N.E.C. Na een geruime periode bij het beloften elftal van Ajax én het mogen proeven van wedstrijden spelen op het hoogste Nederlandse niveau, ben ik toe aan een periode waarin ik veel kan leren bij een stabiele Eredivisieclub. De stap naar N.E.C. is voor mij op dit moment een logische en ik kijk erg uit naar de eerste training en het ontmoeten van mijn medespelers, staf en uiteraard de supporters.”

Carlos Aalbers licht de toevoeging aan de selectie van trainer Rogier Meijer toe: “Youri heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in zowel de KKD, als de Eredivisie en zelfs de Champions League. Wij bieden hem graag de kans om bij ons verder te ontwikkelen en een toegevoegde waarde voor het team te zijn. Zijn professionele houding en ambities passen bij onze club en we kijken ernaar uit om het komende seizoen met hem samen te werken.”

Bron: N.E.C Nijmegen Foto © PlanetZone