Home Nieuws Sport Nieuws Joshua Brenet moet weg bij FC Twente na veroordeling

Joshua Brenet moet weg bij FC Twente na veroordeling

© PlanetZone

Joshua Brenet komt niet meer in actie voor FC Twente. Dat meld de club uit Enschede op zijn website na kennis te hebben genomen van de veroordeling van de verdediger. De club is met zijn management in overleg over ontbinding van zijn contract.

De verdediger werd dinsdag door de rechter veroordeeld tot een maand gevangenisstraf nadat hij tot tweemaal toe aangehouden was vanwege het rijden zonder rijbewijs. De voetballer was dat rijbewijs eind 2020 kwijtgeraakt vanwege rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een boete opgelegd van 450 euro en moest een verplichte cursus volgen bij het CBR. Later, in 2021 was Brenet bovendien ook al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf wegens handtastelijkheden tegen zijn vriendin.

Brenet zat tijdens zijn aanhoudingen nog in zijn proeftijd. Dit betekend dat zijn taakstraf van 20 uur definitief is geworden bovendien kreeg hij daarvoor ook een boete van 500 euro.

Brenet die na dit seizoen transfervrij zou vertrekken speelde tegen PSV zijn laatste wedstrijd die nipt met 1-0 werd verloren. De speler kwam eerder uit voor Bundesliga club 1899 TSG Hoffenheim