Home Nieuws Sport Nieuws Roda JC zegt contracten formeel op

Roda JC zegt contracten formeel op

© Roda jc

Roda JC Kerkrade is, volgens de richtlijnen van de CAO voor contractspelers Betaald Voetbal, verplicht om spelers met een aflopend contract voor 1 april te laten weten of het huidige, aflopende contract formeel wordt opgezegd of dat een eventuele optie gelicht wordt.

Roda JC heeft de contracten van Niek Vossebelt en Loek Hamers formeel opgezegd. Bij Lennerd Daneels en Fabio Sposito werd een eenzijdige optie niet gelicht. Dit wil echter niet zeggen dat deze vier spelers volgend seizoen per definitie niet terugkeren in het Parkstad Limburg Stadion. Met alle spelers gaat de club aan het einde van dit seizoen nog om de tafel.

Naast het opzeggen van de contracten wordt de optie in het contract van Boyd Reith wel gelicht. Deze optie is echter alleen geldig bij promotie. Mocht de club niet promoveren, dan wil Roda JC ook nog met Reith om de tafel. Daarnaast loopt ook het contract van Teun Bijleveld af. Ook met deze vleugelverdediger wil de club nog in gesprek.

Rob Servais: “Als club willen we vroeg duidelijkheid verschaffen over het perspectief dat spelers bij ons hebben. We hebben aan iedereen de situatie persoonlijk kenbaar gemaakt alvorens zij een officiële brief van ons hebben ontvangen.”

Bron en foto © Roda JC