Home Nieuws Sport Nieuws Belgische KAS Eupen gaat met nieuw trainersduo de play-offs in

Belgische KAS Eupen gaat met nieuw trainersduo de play-offs in

Kristoffer Andersen en Raphaël Fèvre © KAS Eupen

Belgische Eerste Klasser KAS Eupen heeft voor het compettitieslot van de play-offs degradatie wedstrijden een trainersduo gevonden. Die vond de club in eigen huis. Het gaat om Raphaël Fèvre en Kristoffer Andersen.

Raphaël Fèvre is geen onbekende op de Kehrweg in Eupen. De 49-jarige Fransman was onder Claude Makelélé van 2018 tot begin 2019 conditietrainer bij Eupen. Daarna trok hij richting Chicago Fie en Girondins Bordeaux, waar hij conditietrainer was van de B-ploeg. Kristoffer Andersen is primair verantwoordelijk voor voetbal en media, terwijl Raphaël Fèvre verantwoordelijk is voor teammanagement en prestaties.Het coachingsteam wordt gecompleteerd door assistent-coach Nicolas Collubry, keeperstrainer Alexander Kynaß en fitnesscoach Yanni Egyptien.

Christoph Henkel, algemeen directeur van KAS Eupen: “Kristoffer Andersen is al jaren onze zeer gewaardeerde assistent-coach en kent ons team en onze play-down tegenstanders als geen ander. Wij hebben Raphaël Fèvre leren waarderen tijdens zijn eerste keer onder Claude Makélélé en zijn absoluut overtuigd van zijn kwaliteiten op het gebied van prestatie en teammanagement. Bij het zoeken naar een coach was het voor ons van cruciaal belang dat de nieuwe constellatie onmiddellijk van kracht werd, d.w.z. kennis van de competitie, gecombineerd met clubidentificatie en het hoogste niveau van motivatie en bereidheid. Deze kwaliteit hebben wij niet kunnen terugvinden in onze gesprekken met externe kandidaten. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met ons coachingsduo en ons coachingsteam het doel zullen bereiken om in de competitie te blijven.”

KAS Eupen zit in de play-offs degradatie ingedeeld met Charleroi, KV Kortrijk en RWD Molenbeek. Twee clubs zullen degraderen naar de Eerste Klasse B, vergelijkbaar met de eerste divisie in Nederland. KAS Eupen begint op zondag 7 april thuis tegen KV Kortrijk

KAS Eupen oefent zaterdag tegen RRC Stockay-Warfusée

KAS Eupen speelt komende zaterdag, 30 maart, een oefenwedstrijd tegen RRC Stockay-Warfusée uit de 2e Amateurdivisie. Met deze wedstrijd wil het nieuwe trainersduo Kristoffer Andersen – Raphaël Fèvre de ploeg voorbereiden op de start van de play-downs op zondag 7 april in Eupen tegen KV Kortrijk. De wedstrijd tussen KAS Eupen en RRC Stockay-Warfusée vindt plaats in het Kehrwegstadion en is besloten

Bron en foto © KAS Eupen