Home Entertainment Dit is er te beleven voor comic fans tijdens Heroes Dutch Comic...

Dit is er te beleven voor comic fans tijdens Heroes Dutch Comic Con

Wat is een comic con zonder comics? Met de bekendmaking van de laatste naam in de reeks van comic artists, wordt het hoogtijd om vooruit te blikken naar de vele activiteiten die te doen zijn tijdens Heroes Dutch Comic Con op 28 en 29 maart. Dit is wat de Comic Area in petto heeft voor de echte comic fans!

Comic artists
Zoals iedere editie zijn er weer genoeg professionals uit de wereld van comics aanwezig. Er zijn zes comic artists en één editor te gast tijdens het popcultuur evenement in de Jaarbeurs, allen bekend van de grootste uitgeverijen, zoals Marvel Comics, DC Comics en Valiant Comics. Fans kunnen gedurende het hele weekend commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren of hen het hemd van het lijf vragen. Tijdens de voorjaarseditie zullen de volgende comic artists te gast zijn: Trevor Hairsine (Captain America: The Extremists), Francis Portela (Batman: Gotham Knights), Scott Kolins (The Flash), Julian Totino Tedesco (Hawkeye), Rafael Albuquerque (All-Star Batman) en natuurlijk ook de tekenaar van de officiële Heroes Dutch Comic Con-poster RB Silva (Powers of X). Ook schuift editor David Menchel (Valiant Comics) aan om de portfolio’s te beoordelen van aspirant tekenaars.

Cozy Corner
De aanwezige tekenaars zullen hun expertise delen tijdens de vele panels in de Cozy Corner, die zich bevindt in de Comics Area. Er is voor ieder wat wils! Over de gehele dag worden er lezingen gegeven over diverse onderwerpen, zoals essentiële tekentechnieken, hoe je je in de kijker kunt spelen van de grote stripuitgeverijen en live drawings. Aan het einde van een panel krijgen de fans de mogelijkheid om vragen te stellen aan de artiesten. Uitgeverij Zilverspoor zal, naast het verzorgen van een leerzame workshop, ook de winnaar bekendmaken van de Fantastic Stories Competition.

Stripblad Eppo pakt uit
In de Experience Hal vind je de stand van stripblad Eppo. Op deze stand zal gedurende het gehele weekend maar liefst 12 stripmakers aanwezig zijn om stripboeken te signeren. Zo is Kenny Rubenis, de maker van ‘Dating for Geeks’, aanwezig om twee presentaties te geven. Stripboek fanaten Thijs Domburg en Emilio Guzman, de schrijvers van Nerds, zijn ook te vinden op de stand van het blad. Verder zullen ook Aimée de Jongh (Snippers), Eric Hercules (Elsje), Eric Heuvel (January Jones), Gerard Leever (Suus en Sas), Martin Lodewijk (Agent 327), Gerben Valkema (Elsje) en Romano Molenaar (Storm) aansluiten.

Ook zijn er maar liefst 80 (!) Nederlandse en internationale tekentalenten aanwezig, die allemaal eveneens een plekje krijgen in de artist alley. Verder zijn de hallen gevuld met must have merchandise, stand vol comics en props, en andere activiteiten. 

Nog geen ticket? Koop die dan snel, want ze gaan hard. De tickets zijn de last minute fase ingegaan, dus grijp snel jouw kans om aanwezig te zijn tijdens het leukste evenement van het jaar! Kijk voor tickets en informatie op www.dutchcomiccon.com