Home Nieuws Gadgets & Electronica OnePlus geeft startschot voor Snowbot Battle: ’s werelds eerste 5G-toernooi tussen mensen...

OnePlus geeft startschot voor Snowbot Battle: ’s werelds eerste 5G-toernooi tussen mensen en robots

De OnePlus Snowbot Battle begint vandaag officieel in Finland en duurt tot en met 12 maart. Tijdens dit toernooi – de eerste in zijn soort – kunnen OnePlus-communityleden van over de hele wereld de op maat gemaakte sneeuwbalgooiende robots zelf realtime besturen op OnePlus.com/snowbots. Iedereen waar ook ter wereld kan de 5G-aangedreven OnePlus Snowbots besturen en deelnemen aan het ultieme sneeuwballengevecht. 

De Snowbots zijn gebouwd met een OnePlus 5G-toestel dat als hersens en ogen van elke robot fungeert. Dankzij het 5G-netwerk van de Finse operator Elisa geeft de OnePlus Snowbot Battle communityleden van over de hele wereld een blik op de toekomst van 5G-gaming. De razendsnelle 5G-modem bereikt de netwerksnelheid en lage latency die nodig zijn voor de beste game-ervaring. Ook duizenden kilometers verwijderd van het Snowbots-strijdtoneel in het Finse Ruka. Bij het in 5G realtime besturen van de robots fungeert de camera van het OnePlus 5G-toestel als de ogen van de robot, zodat de gebruiker het doel kan zien en met een nauwkeurigheid van minder dan 1 millimeter kan richten. 

Zeventig uur lang kunnen mensen van over de hele wereld zich bij een van de twee teams aansluiten voor het ultieme gevecht in een speciale arena in de Finse regio Ruka-Kuusamo. Gebruikers kunnen een van de vier robots besturen; ze kunnen sneeuwballen naar de robots van het andere team gooien en ook sneeuwballen ontwijken. 

Tuomas Lampen, Hoofd Strategie van OnePlus Europe: “Na de enthousiaste reacties op ons eerste 5G-toestel in 2019, wilden we dit jaar een stap verder gaan en een unieke ervaring creëren die een van de vele mogelijkheden van 5G zou demonstreren. De OnePlus Snowbot Battle is de perfecte gelegenheid om duizenden van onze communityleden te laten zien wat de potentie is van een realtime 5G-netwerk met ultrahoge snelheid en lage latency. Spelers bereiken er een heel nieuwe dimensie van gaming op hun smartphones mee.” 

Jarmo Mikkola, regiodirecteur Noord-Finland van Elisa: “Finland is voorloper van 5G en Finnen zijn snel met het in gebruik nemen van deze technologie. Al in 2018 hebben we het eerste 5G-netwerk ter wereld uitgerold en inmiddels hebben we 5G-netwerken in veertien Finse steden. We zijn heel blij dat we deel uitmaken van de OnePlus Snowbot Battle en het wereldwijde publiek kunnen laten zien hoe 5G op verschillende verrassende manieren is te gebruiken.” 
 
Bij het maken van de Snowbots – mede-ontworpen en tot leven gebracht met behulp van de community – maakte OnePlus gebruik van tachtig op maat gemaakte onderdelen. Samen zorgen die onderdelen ervoor dat de 50 mm brede loop sneeuwballen meer dan 200 meter ver kan schieten met een snelheid van meer dan 190 kilometer per uur. Door de 1 liter grote luchttank die bij elke aanval helemaal wordt gebruikt, kunnen de robots tot twee ballen per seconde wegschieten zodat de gebruiker het hele pistool met negen ballen binnen vijf seconden kan leegschieten. Om de elementen en het drie dagen durende non-stop sneeuwballengevecht te kunnen weerstaan, worden de Snowbots beschermd door vliegtuigaluminium uit de 6000-serie dat ook in sommige OnePlus-toestellen is verwerkt. De acceleratie en snelheid van de robots is nauwgezet met elkaar in balans gebracht, zodat spelers de wendbaarheid hebben die nodig is om sneeuwballen te ontwijken.