Home News Explosie Rotterdam waarschijnlijk door drugslab, één persoon aangehouden

Explosie Rotterdam waarschijnlijk door drugslab, één persoon aangehouden

@ PlanetZone

Begin deze week werd Rotterdam opgeschrikt door een enorme explosie. Op maandagavond is er in een appartementencomplex een explosie afgegaan waardoor er een flink stuk is ingestort. Hierdoor is er niet alleen flink veel schade, maar ook zijn er verschillende levens verloren gegaan.

Om een beeld te schetsen van hoe erg de explosie was: De kracht van de klap was zo groot dat er tientallen meters verderop nog ramen zijn gesprongen. Bovendien is de structuur van het gebouw zo erg beschadigd dat het tot vrijdag heeft geduurd voordat het laatste slachtoffer onder het puin vandaan gehaald was. In totaal zijn er drie dodelijke slachtoffers van 43, 22 en 33 jaar oud. Tijdens een persconferentie eergisteren was er echter nog weinig bekend. Nu is er echter wel een aanhouding verricht.

Drugsproductie is een mogelijkheid

Nu blijkt het dat in de garagebox waar de explosie plaatsvond er verschillende producten zijn gevonden die vaak in verband worden gebracht met het produceren van drugs. Zo is er onder andere een middel dat voor cocaïne gebruikt wordt gevonden. Hierdoor is er ondertussen één persoon aangehouden. Een 34-jarige Rotterdammer zit op dit moment in volledige beperkingen vast. Hierdoor kan hij geen contact hebben met de buitenwereld. De politie wil verder nog niets zeggen over de rol van de man, aangezien dit nog exact wordt onderzocht. Wel is bekend dat hij de oom is van het 22-jarige slachtoffer en op dinsdag wordt voorgeleid. Dan wordt bepaald of hij langer vast moet blijven zitten of niet.

Vorig artikelClaude is Beste Artiest, Maan & Goldband scoren Grootste Hit
Volgend artikelRTL en Matthijs van Nieuwkerk stellen samenwerking uit