web analytics
Home Foto's Foto’s Grote explosie en ravage in Rotterdam Zuid, vuurwerk opslag ontruimd

Foto’s Grote explosie en ravage in Rotterdam Zuid, vuurwerk opslag ontruimd

© PlasnetZone

Maandagavond is er aan de Schammenkamp in de Rotterdamse wijk Charlois een explosie geweest. De explosie vond plaats in een appartementencomplex waarna er in dat complex ook brand is ontstaan. De oorsprong van de explosie was in een auto die in een garagebox stond, deze auto is letterlijk naar buiten gevlogen waarna er een grote ravage ontstond. Ook het apartementencomplex aan de overkant heeft door de grote knal ernstige schade opgelopen waarbij onder meer diverse ruiten zijn gesprongen.

In het complex waar de explosie ontstond bevinden zich naast appartementen ook een Plus supermarkt en diverse winkels. Een paar deuren verder was er ook een opslagplek voor vuurwerk. Deze is met spoed ontruimd om verdere explosies te voorkomen.

In Rotterdam en Schiedam is door de hevige rookontwikkeling een NL alert uitgestuurd. Vooralsnog is er één gewonde die boven de garagebox woonde en met brandwonden naar het ziekenhuis is gebracht.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend, wel wordt er rekening gehouden met een drugs opslag en/of een aanslag door het criminele circuit.

Foto © Planetzone

Explosie Rotterdam 29-01-2024