web analytics
Home Muziek Claude is Beste Artiest, Maan & Goldband scoren Grootste Hit

Claude is Beste Artiest, Maan & Goldband scoren Grootste Hit

Maan en Boaz (Goldband) © Ben Verveld / Qmusic

In Rotterdam Ahoy zijn de de Qmusic Top 40 Awards uitgereikt aan de best scorende artiesten en nummers uit de Top 40 van het afgelopen jaar. Claude sleepte de titel van Beste Artiest van het land in de wacht en ‘Stiekem’ van Maan en Goldband was de Grootste Hit. Internationaal verzilverde David Guetta maar liefst twee nominaties: die van Beste Artiest en de publieksprijs voor Beste DJ Act. 

© Ben Verveld / Qmusic

Marco Schuitmaker wist zijn nominatie voor ING Beste Nieuwkomer Nationaal te verzilveren en internationaal sleepte Cian Ducrot deze award in de wacht. Beide heren ontvingen de award uit handen van Marieke Elsinga en Gerard Joling, die door presentator Domien Verschuuren gekscherend Beste Nieuwkomer van 1985 genoemd werd. 

Cian Ducrot © Ben Verveld / Qmusic

De publieksprijs voor Beste Live Act ging net als vorig jaar naar Suzan & Freek, die afgelopen jaar avond aan avond voor een uitverkocht Ziggo Dome stonden. Internationaal vielen de concerten van Coldplay het meeste in de smaak bij degenen die gestemd hebben. Deze award werd overhandigd door luisteraar Maaike, die afgelopen week tijdens de ochtendshow van Mattie & Marieke geselecteerd werd uit duizenden luisteraars om deze prijs uit te reiken. 

© Ben Verveld / Qmusic

Alle winnaars: 

ING Beste Nieuwkomer: 
Nationaal: Marco Schuitmaker
Internationaal: Cian Ducrot

Grootste Hit:
Nationaal: ‘Stiekem’ – Maan ft. Goldband
Internationaal: ‘Flowers’ – Miley Cyrus

Beste Artiest: 
Nationaal: ClaudeInternationaal: David Guetta

Publieksprijzen

Beste Live Act:
Nationaal: Suzan & Freek
Internationaal: Coldplay

Beste DJ Act:
Nationaal: Kris Kross Amsterdam
Internationaal: David Guetta 

Qmusic Top 40 Awards
De Top 40 Awards worden sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 uitgereikt. Het is een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook voor dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden onder andere prijzen uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Deze awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2023. Ook worden publieksprijzen uitgereikt voor Beste Live Act en Beste DJ Act. Hiervoor konden luisteraars stemmen. ING is hoofdsponsor van de Qmusic Top 40 Awards Live

Bron: Qmusic Foto © Ben Verveld / Qmusic