Home Entertainment World Emoji Day

World Emoji Day

© Apple

Vandaag is het World Emoji Day en dat moet gevierd worden! Emoji’s zijn haast niet weg te denken uit de hedendaagse communicatie met maar liefst 92% van de online bevolking die emoji’s* op hun smartphone gebruikt. Apple introduceerde tal van nieuwe emoji’s voor iPhone-gebruikers met iOS16.4

Hoewel er duizenden Emoji zijn om uit te kiezen, biedt Apple’s Memoji een echt gepersonaliseerde uitdrukking. Je kan een memoji maken die past bij jouw persoonlijkheid en stemming, en deze vervolgens verzenden in Berichten en FaceTime. Met een compatibele iPhone of iPad Pro kun je een geanimeerde memoji maken die je stem gebruikt en je gezichtsuitdrukkingen weerspiegelt.

iPhone-gebruikers kunnen een frisse look en grote updates voor Berichten verwachten met de nieuwe iOS17 – die dit najaar verschijnt – inclusief een geheel nieuwe stickerervaring met nieuwe emoji-stickers en de mogelijkheid om Live Stickers te maken door onderwerpen uit foto’s te halen. 

*Volgens het Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die zich inzet voor de standaardisatie van emoticons op verschillende apparaten (onder andere).

Bron en foto © Apple