Home Entertainment Wisselende reacties Peter R. de Vries

Wisselende reacties Peter R. de Vries

Geen Stijl laat beelden doodleuk staan…

Peter R.de Vries werd dinsdag avond neergeschoten, iets waar heel Nederland diep geschokt in raakte. Toch kwamen er al gauw beelden van Peter R. de Vries naar buiten via sociale media dat hij ‘dood’ op de grond lag. Het mum van sociale media en dus het internet van tegenwoordig gaat als een razend tempo. Respect is dan ook vaak heel ver te zoeken. Tegenwoordig is dat blijkbaar nieuws om te laten zien ‘kijk hem nou liggen’ Dit is nooit goed te keuren en wellicht zou dit ook verboden moeten worden zoals in Duitsland, daar waar je niet eens beelden en of foto’s mag maken tijdens een ongeluk of als er hulpdiensten aanwezig zijn. Dat is uit den boze met mogelijke straffen die je aan je broek kan krijgen. Website Geenstijl heeft besloten om de beelden wel online te houden, ondanks verzoek van de politie, zwaar respectloos, hoe ver kun je gaan met persvrijheid uitingen??

Daarentegen is je mobiel tegelijkertijd wel weer een hulpmiddel voor andere belangrijke zaken, in plaats van een neergeschote man te filmen die op de grond lag had men beter de daders kunnen filmen of kunnen volgen en dit te melden via 112.

Natuurlijk is Peter de man die vaak in een gevaarlijke onderwereld zit en dus ook zijn leven op het spel zette, iets waar hij niet van af wilde wijken voor de gevaren.. Het zij zo.. Hij wilde dan ook niet beveiligd worden terwijl dit in zulke situaties eigenlijk wel een verplichting zou moeten zijn. Maar de keuze blijft echter bij hem zelf. Het is dan ook niet zo gek dat zo iets vroeg of laat zou gebeuren. Peter had vrienden maar ook vijanden.

De reacties van de buitenwereld zijn dan ook niet mals. De een zegt gerechtigheid dat ‘die man is opgeruimd’ de ander zegt dat dit nooit had mogen gebeuren en vind het een kwalijke zaak dat dit gebeurd is, hoewel vele toch van mening zijn dat Peter dit nog lang volgehouden heeft dat zo’n drama alsnog de werkelijkheid zou worden.

Of je nou hem mag of niet, iemand neerknallen praat je nooit goed. Toch vind ik het knap dat er diverse getuigen zich lieten horen, er een burgernet uit werd gestuurd en de media, zelfs op de radio, melding maakte over een dadersprofiel en de politie snel actie ondernam. Deze actie gebeurd naar mijn mening nog veels te weinig maar er zijn zo die herinneringen die je bij blijven zoals de gebeurtenissen van Pim Fortuin en Theo van Gogh..

Afijn… Er werd ook nog even doodleuk een foto gestuurd – die viral online ging -van een dader die het helemaal niet bleek te zijn… Je kan het al raden.. in no time stonden gewapende agenten voor zijn deur…. Leuk zo’n grapje.. (bron: https://nos.nl/artikel/2388345-alex-24-werd-door-grap-gelinkt-aan-de-schietpartij-op-peter-r-de-vries)

Bron © PlanetZone Foto © Printscreen RTL Boulevard