Home Entertainment TikTok opnieuw officiële Entertainment Partner van het Eurovisie Songfestival 2024

TikTok opnieuw officiële Entertainment Partner van het Eurovisie Songfestival 2024

© TikTok

De grote finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival – het grootste live muziekevenement ter wereld – komt dichterbij; zaterdag 11 mei is het zover. TikTok kondigt enthousiast aan dat zij voor het derde jaar op rij door de European Broadcasting Union zijn gekozen als de Officiële Entertainment Partner voor het Eurovisie Songfestival 2024.

Elk jaar omarmt de TikTok-community het muzikale, culturele spektakel, waarbij ze Eurovisie (@eurovision) trends starten die wereldwijd aanslaan, geïnspireerd door artiesten die ze bewonderen. Met meer dan 588.300 posts voor #Eurovision tot nu toe belooft de community dit jaar nóg sterker bij de wedstrijd betrokken te raken dan voorheen.

Dit jaar vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Malmö, Zweden, na de overwinning van Loreen in Liverpool in 2023. Als de Officiële Entertainment Partner is TikTok dé bestemming voor alles wat met het Eurovisie Songfestival te maken heeft. Met exclusieve behind-the-scenes content heeft TikTok de manier waarop dit wereldberoemde muziekevenement wordt beleefd en gevierd volledig vernieuwd. TikTok bereidt zich nu tevens voor om de fanervaring naar nieuwe hoogten te tillen: gebruikers kunnen naar de speciale hashtag #Eurovision2024 zoeken, die een schat aan exclusieve content vrijgeeft en hen nog dieper in het hart van de wedstrijd brengt.

De TikTok-community staat volledig achter het Eurovisie Songfestival, waarbij veel artiesten tijdens en na de wedstrijd trending zijn, waaronder de Finse runner-up van afgelopen editie, Käärijä, die zei: “Ik ben gewoon een normale kerel die muziek wil maken en mensen blij wil maken.” Nu gaat Käärijä viral op TikTok – “Ik ben zo gelukkig!”

Zweden heeft een van de meest succesvolle winnaars aller tijden voortgebracht, het iconische ABBA, die het festival 50 jaar geleden wonnen met hun nummer ‘Waterloo’, en zo wereldwijde bekendheid kreeg. Zweden heeft het festival ook een recordaantal van zeven keer gewonnen (samen met Ierland) en spant de kroon met de huidige winnares Loreen. Zij is eerste vrouw die de competitie twee keer heeft gewonnen, na haar eerste overwinning in Bakoe in 2012.

Zo kan je de magie van het Eurovisie Songfestival 2024 met TikTok ervaren:

Zit ‘front row’ met TikTok
🎉 Doe mee aan het gesprek door te zoeken naar #Eurovision2024, waar de TikTok-community en Eurovisie-fans van over de hele wereld hun creativiteit uiten en delen, en de vreugde van ’s werelds grootste en meest geliefde muziekwedstrijd vieren.

🎤 Volg je favoriete Eurovisie-artiesten, zoals @angelinamango__ & @joostklein, maar ook TikTok-creators die gedurende hun tijd in Malmö sneak peeks van de actie zullen delen.

🪩 Volg @Eurovision voor exclusieve behind-the-scenes en artiesten content.

🎵 Vier je favoriete Eurovisie-nummers van toen en nu, van ‘Cha Cha Cha’ tot ‘SPACE MAN’ en (re)creëer je eigen magische Eurovisie-momenten!

Een woordvoerder van TikTok zegt: “We zijn enorm blij om onze partnerschap met het Eurovisie Songfestival voor het derde jaar op rij te vernieuwen. De dynamische en betrokken TikTok-community heeft een cruciale rol gespeeld in het versterken van de Eurovisie-ervaring en we kijken uit naar weer een jaar vol innovatieve samenwerkingen, die fans dichter bij het hart van ’s werelds meest geliefde muziekevenement brengen.” Het aftellen tot Malmö begint op TikTok! 🎉

Bron en foto © TikTok