Home Nieuws Sport Nieuws Oranje-sterren Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Esmee Brugts en Jackie Groenen roepen...

[Video] Oranje-sterren Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Esmee Brugts en Jackie Groenen roepen kinderen op: kom ook voetballen!

© KNVB

Oranje-internationals Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Esmee Brugts en Jackie Groenen, doen een oproep aan alle kinderen om ook lid te worden van een voetbalvereniging. Zij zijn de gezichten van de campagne ‘Dromen van Oranje’ van de KNVB, die vandaag van start is gegaan en tot doel heeft meer kinderen enthousiast te maken voor jeugdvoetbal.

In de campagne, in de vorm van animatievideo’s, kijken de voetballers terug op hun start in het voetbal, bij hun lokale club, de trainingen en de wedstrijden op zaterdagochtend. “Die zaterdagochtenden met je vrienden zijn onbetaalbaar, echt het mooiste wat er is”, aldus Denzel Dumfries. Esmee Brugts vult aan: “Als kind moet je echt plezier hebben en gewoon de dingen doen die je leuk vindt. Ik vind het fijn om te voetballen en met mijn vrienden te zijn. Dat komt dan samen. Het is gewoon zo fijn om naar zo’n dag in de week uit te kijken waarop je echt op je vrolijkst bent, eigenlijk.”

“Voetbal gaat verder dan alleen de sport; het omvat de dromen die je koestert sinds je kindertijd, die ene held waar je tegenop keek en de hoop om zelf door te breken. Wekelijks komen honderdduizenden mensen samen, op tribunes, in kantines, op het veld of langs de lijn, allen verenigd voor hun eigen club of kleur. Voetbal is een bron van verbinding, samenhorigheid en gezamenlijke passie”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. “Het is bemoedigend om te zien dat het aantal leden weer stijgt en we willen dit graag voortzetten. Daarom zijn we blij dat Jackie, Denzel, Cody en Esmee ons helpen om het voetbal verder onder de aandacht te brengen. Ook vinden we het als KNVB essentieel dat kinderen op jonge leeftijd een sport ontdekken die bij hen past, niet alleen voor sociale contacten, maar ook voor hun gezondheid en plezier in beweging.” Het amateurvoetbal is de grootste sport van Nederland. De KNVB bestaat uit meer dan 3000 verenigingen en heeft meer dan 1,2 miljoen leden, waaronder 600.000 kinderen en jongeren. Speciaal voor de campagne ‘Dromen van Oranje’ organiseren verenigingen door het hele land activiteiten waarbij kinderen kunnen kennismaken met het voetbal. Voor een overzicht van de activiteiten of meer informatie over deze campagne: www.knvb.nl/ik-ga-voetballen

Bron en foto © KNVB