Home Nieuws Sport Nieuws SC Freiburg contracteert Eren Dinkçi van SV Werder Bremen

SC Freiburg contracteert Eren Dinkçi van SV Werder Bremen

© SC Freiburg

Eren Dinkçi komt volgend seizoen over van SV Werder Bremen naar SC Freiburg. In het huidige seizoen is de aanvallende speler aan de bal voor 1. FC Heidenheim 1846.

Eren Dinkçi , geboren in Bremen, verhuisde op 18-jarige leeftijd naar het jeugdteam van SV Werder Bremen en maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor de groen-witten in de Bundesliga. In totaal speelde hij in 50 professionele wedstrijden voor Werder. Voor het huidige seizoen verhuisde de 22-jarige op huurbasis naar 1. FC Heidenheim 1846 . Daar speelde hij 27 competitiewedstrijden, voornamelijk als rechtsbuiten, en scoorde negen doelpunten. Hij bereidde nog vijf doelpunten voor.

“De verantwoordelijken in Freiburg benaderden mij relatief vroeg en gaven mij vanaf het begin een goed gevoel. Het was voor mij toen duidelijk dat ik deze weg wilde inslaan”, zegt Eren Dinkçi. “Ik denk dat ik momenteel een flow heb en die wil ik graag meenemen naar Freiburg. Ik heb hier al met Werder gespeeld en in het stadion ging het goed. Ik kijk enorm uit naar deze sfeer.”

Sport-Club Freiburg’s sportdirecteur Klemens Hartenbach zegt: “Eren heeft een zeer spannend en flexibel profiel. Dit blijkt onder meer uit kwaliteiten als snelheid en een goed spelbegrip gecombineerd met zijn afwerkingskwaliteit. We hebben hem gekend sinds zijn U19-dagen bij Werder en nu willen we samenwerken. We werken eraan om van hem een ​​nog completere speler te maken. Eigenlijk is het pas zijn eerste Bundesliga-seizoen als vaste speler, dus er zit nog veel potentieel in hem. We We zijn erg blij dat Eren voor ons heeft gekozen en we zullen met hem samenwerken aan de volgende film ‘We kunnen het seizoen aan’.

Bron en foto © SC Freiburg