Home Entertainment Eerste dag van Prime Day was de grootste verkoopdag ooit voor Amazon

Eerste dag van Prime Day was de grootste verkoopdag ooit voor Amazon

© Amazon

Eerste dag van Prime Day was de grootste verkoopdag ooit voor Amazon, waardoor dit het grootste Prime Day-evenement tot nog toe was

Prime Day 2023 was ook het grootste Prime Day-evenement ooit voor onafhankelijke verkopers, wiens omzetgroei in de webwinkel van Amazon groter was dan die van de retailactiviteiten van Amazon.

Vandaag heeft Amazon aangekondigd dat de eerste dag van Prime Day, 11 juli, de grootste verkoopdag in de geschiedenis van het bedrijf was. Tijdens het tweedaagse winkelevenement hebben Prime-leden wereldwijd meer dan 375 miljoen artikelen gekocht en meer dan 2,5 miljard dollar bespaard op miljoenen deals in de Amazon-winkel, waardoor het het grootste Prime Day-evenement tot nu toe werd.

“De eerste dag van Prime Day was de grootste verkoopdag in de geschiedenis van Amazon, en Prime-leden hebben dit jaar meer bespaard dan bij ieder ander Prime Day-evenement,” aldus Doug Herrington, CEO van Amazon Stores. ” Prime is een ongelooflijke meerwaarde, en we zijn er trots op dat we leden extra voordeel kunnen bieden via exclusieve deals-evenementen zoals Prime Day. Wij bedanken al onze Prime-leden voor het blijven winkelen in onze winkel, en aan onze medewerkers en zelfstandige verkopers wereldwijd die dit Prime Day-evenement voor klanten hebben verzorgd.”

Ruime selectie aan miljoenen deals

● Dit jaar bood Amazon meer deals aan dan ooit tevoren op een Prime Day-evenement, met in Nederland Huishouden, Eten & Drinken en Electronica als belangrijkste dealcategorieën, Page wc-papier, Douwe Egberts koffiecups en Amazon’s slimme luidspreker ‘Echo Dot’ als best verkochte deals dit jaar.

● De brede selectie van Amazon wordt mogelijk gemaakt door onafhankelijke verkopers – waarvan de meeste uit het midden- en kleinbedrijf – , en deze Prime Day was de grootste ooit voor onafhankelijke verkopers in de winkel van Amazon.

● Prime-leden kochten miljoenen Alexa-apparaten, waaronder de Fire TV Stick (3e generatie) met Alexa Voice Remote, dat het best verkochte product wereldwijd op Amazon was.

Prime-leden besparen meer

● Prime-leden hebben dit jaar meer bespaard dan tijdens elk ander Prime Day evenement dan ook, met een besparing van meer dan $2,5 miljard op miljoenen deals en exclusieve toegang tot de laagste prijzen op Amazon tot op heden voor geselecteerde producten van verschillende merken zoals Philips, Bosch en Douwe Egberts. ● Prime bestaat uit vele lidmaatschappen in één, van exclusieve deals-evenementen gedurende het hele jaar tot gratis bezorging op geselecteerde producten, entertainment van Amazon Prime Video en Amazon Gaming en gemakkelijk winkelen.

Bron en foto © Amazon