Home Nieuws TV Nieuws Veronica presenteert hartje zomer ijskoude afglijrace Bergafwaarts

Veronica presenteert hartje zomer ijskoude afglijrace Bergafwaarts

0
Veronica presenteert hartje zomer ijskoude afglijrace Bergafwaarts
© Bombilate Media

Deze zomer, als normaal gesproken de spreekwoordelijke mussen van het dak vallen, zorgt Veronica voor verfrissing met afkoeltelevisie. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat wanneer je lang genoeg naar mensen kijkt die het ijskoud hebben, je zelf óók verfrissing ervaart. En dus zien we in de nieuwe gameshow Bergafwaarts dertien kandidaten, slim, zelfverzekerd en een beetje gek, zich – soms zelfs letterlijk! – vol overgave en schaars gekleed van een besneeuwde berg afstorten. Zij hebben (sneeuw)ballen! In een ijskoude afglijrace vol winterse capriolen strijden zij voor de winst en daarmee de eretitel ‘De Coolste Persoon van deze Zomer’. Bergafwaarts wordt gepresenteerd door het frisse duo Jay-Jay Boske en Moïse Trustfull en is vanaf 14 juli iedere vrijdag om 20.30 uur te zien bij Veronica.

(c) @Sophie.filmrsBergafwaarts start met dertien waaghalzen die elkaar nooit eerder gezien hebben. Na de openingsgame, waarin zij als jonge honden naar beneden sleeën, is het direct game over voor één van de kandidaten. De wedstrijd wordt voortgezet door twaalf kandidaten die nu zes duo’s vormen. De samenstelling hiervan bepalen zij zelf. Aan de hand van een cryptische hint – of op basis van het aloude vriendjespolitiekprincipe – kiezen zij namelijk iedere game een partner in crime. Twee keer op rij dezelfde partner kiezen, is geen optie. Saillant detail: de twee duo’s die het minst presteren zullen het later tégen elkaar moeten opnemen in ‘De IJsstrijd’. Wie gaat er niet meer bergaf- maar huiswaarts? Slechts vier thrill seekers spelen uiteindelijk de finale.

Wat de kandidaten – naast onderkoelingsverschijnselen – in Bergafwaarts zoal voor de kiezen krijgen? In je zwemkleding op ski’s keihard bergafwaarts om vervolgens over een grote ijswaterbak te skiën; zij gaan het doen. Met een rubberen opblaasboot zo snel mogelijk van een besneeuwde berg om onderweg curiosa die op het parcours liggen aan gort te slaan met je paddels? Ook daar wagen zij zich aan. Kortom: spectaculaire, grappige en bovenal verfrissende games in sneeuw en ijs, mét een vleugje zomer.

Bergafwaarts is geproduceerd door Bombilate Media BV en wordt mede mogelijk gemaakt door Sportlife mints.

Bron: Veronica Foto © Bombilate Media