Home Entertainment Deezer lanceert kanaal voor luisterboeken in Nederland

Deezer lanceert kanaal voor luisterboeken in Nederland

Wat hebben Stephen Hawking, Michelle Obama en Wouter Laumans allemaal gemeen? Ze wachten allemaal op jou om naar hun verhalen te luisteren. Dus geef je ogen een broodnodige pauze en beluister eens een boek in plaats van te lezen. Om je hierbij te helpen introduceert Deezer, de wereldwijde muziek streamingdienst, vandaag in Nederland een speciaal kanaal met luisterboeken.

Voor het eerst kunnen lezers op Deezer door meer dan 12 boekencategorieën bladeren, waaronder een speciale sectie voor Engelse audioboeken. Er is voor elk wat wils: klassiekers, fictie, non-fictie, sciencefiction, boeken over persoonlijke ontwikkeling, religie & spiritualiteit, kinderboeken en poëzie. Elke categorie wordt door de lokale regelmatig van een update voorzien.

Deezer stelt op basis van je voorkeuren ook audioboeken aan je voor. Deze mix van genres en categorieën, wordt speciaal geselecteerd door de redactie. Zodra je een favoriet audioboek hebt gevonden, kun je deze toevoegen aan je favorieten. Premium abonnees kunnen ieder audioboek naar keuze ook downloaden en offline beluisteren zonder gebruik te maken van data.

“Audioboeken worden steeds populairder in Nederland en de verwachting is dat het totale uitgevers-marktaandeel* volgend jaar zal toenemen tot 5%*. Het is dus niet verwonderlijk dat onze gebruikers het ene moment naar muziek willen luisteren en het andere moment willen overstappen op een podcast of een audioboek. Via ons nieuwe kanaal met luisterboeken hebben onze gebruikers nu de flexibiliteit om binnen de app te blijven en alles te beluisteren. En last but not least is ons kanaal beschikbaar voor alle betalende en niet-betalende Deezer-abonnees in Nederland”, aldus Robin Wilms, Head of Content Europa, Afrika en Azië bij Deezer. 

Laat je vrienden en familie weten dat je geniet van je luisterboek door en hoofdstuk te selecteren en deze makkelijk te delen via sociale media, waarna zij een directe link ontvangen om het boek ook te beluisteren. Het audioboeken kanaal op Deezer is te vinden onder de ‘Shows’ tab waar meer gesproken content te vinden is. Naast luisterboeken geeft Deezer Nederlandse gebruikers ook toegang tot 56 miljoen internationale music tracks en de beste lokale én internationale podcasts.

*Bron Aldus: “Are audiobooks transforming the publishing landscape?” – 15 april 2020

Bron © Deezer