Home Entertainment Allereerste editie van Speeldag in Utrecht op 2e pinksterdag

Allereerste editie van Speeldag in Utrecht op 2e pinksterdag

© Speeldag Utrecht

Op maandag 6 juni, 2e Pinksterdag, wordt de binnenstad van Utrecht omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. Op deze feestelijke dag verzamelen alle speelgoeduitgevers van Nederland zich voor dé speelgoeddag van het jaar om Goed Speelgoed onder de aandacht te brengen. Kinderen, families en vrienden zijn allemaal welkom om te spelen met het nieuwste speelgoed, spellen te testen en zich uit te leven op de vele attracties zoals springkussens en stormbanen. En alsof dat niet genoeg is, zullen ook bekende influencers hun opwachting maken! De Speeldag belooft een ultiem uitje te worden voor gezinnen boordevol goed speelgoed en is gratis toegankelijk. De Speeldag is onderdeel van het Samen Spelen-plan, dat een initiatief is van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, dat al bijna 50 jaar het keurmerk is voor Goed Speelgoed.

Utrecht wordt een grote speeltuin
Op 6 juni wordt de binnenstad van Utrecht omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. Want dat is het belangrijkste van het Samen Spelen-plan: niemand wordt uitgesloten van het spelen met Goed Speelgoed. De allerkleinsten kunnen op de foto met Bing, Peppa ontmoeten, verstoppertje spelen met nijntje en heerlijk spelen in het Little Tikes Speelparadijs. Oudere kinderen kunnen LEGO Master worden op het Vredenburgplein, spelen met reusachtige domino stenen, hun dans skills showen met Just Dance, proberen de DOMunder Escape Room op te lossen of hun Pokémon kaarten te ruilen. Van al deze activiteiten krijg je vast trek dus kun je lekker popcorn eten, en ondertussen veel verschillende spellen uittesten. Mocht je nog energie over hebben dan staat er een 41 meter lange stormbaan op je te wachten op het Vredenburgplein. En spot jij de influencers die ook aanwezig zijn?

Iedereen krijgt een routekaart mee zodat je niets hoeft te missen. Speeldag Utrecht vindt plaats in hartje Utrecht van 09:30 uur tot 17:30 uur en is gratis toegankelijk.

Aanmelden is niet nodig, maar als je dit wel doet via de website van Samen Spelen maak je kans op een mooi spellenpakket: https://samenspelen.nl/projecten/speeldag-utrecht-2022/

Het Samen Spelen-plan
De Speeldag is een initiatief van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, in samenwerking met Kidsweek, Ypos, het Spellenspektakel, Kika en Utrecht 900 jaar.

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse speelgoeduitgevers hebben het Samen Spelen-plan ontwikkeld. Dit jaarplan bestaat uit verschillende speelgoedprojecten met als doel speelgoed positief onder de aandacht te brengen. Het Samen Spelen-plan staat voor Goed Speelgoed. Goed Speelgoed betekent veilig en getest speelgoed, origineel en geen namaak, kwalitatief, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen doet mee.

Bron en foto © Speeldag Utrecht