Home Reviews Tech Review Trust Torix – prima toetsenbord, matige software

[Review] Trust Torix – prima toetsenbord, matige software

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst een toetsenbord van Trust hebben gereviewed. Het ging toen om de GXT 863 Mazz. Dit nieuwe toetsenbord, de Torix, zit met € 69,99 in een hogere prijsrange, maar de vraag is of dat het ook wel waard is voor de Torix. Zeker aangezien Trust natuurlijk over het algemeen bekend staat als een budgetmerk.

De Torix zit net als alle andere Trust-producten in een minimalistische verpakking met een minimale handleiding mee verpakt. Verder zit er in de doos alleen een gids over garantie, de kabel en het toetsenbord. Torix heeft namelijk een kabel die je volledig los kunt halen van het product. Zo heb je bij het vervoeren voor LAN-party’s minder kans op een kabelbreuk wat natuurlijk een gewin is. Het toetsenbord zelf is relatief zwaar door de metalen bovenkant, maar is niet heer bulky. Dit dankzij de lage toetsen. Zo zijn ze 50% lager dan de Mazz. Er wordt gebruik gemaakt van witte Huano Switches.

Hoewel ik na een weekje testen met het toetsenbord natuurlijk weinig kan zeggen over de levensduur moet ik zeggen dat de Torix mij erg bevalt. De toetsen reageren snel en maken niet te veel geluid. Iets wat bij de Mazz nog wel een ding was. Doordat het wat luxer is, heb je meer mogelijkheden voor het aanpassen van het toetsenbord zoals Macro’s en meer keuze voor verlichting waardoor je het toetsenbord echt kunt aanpassen voor de games die je speelt. Dit is al helemaal het geval dankzij meerdere profielen die je kunt aanmaken. De software hiervoor is alleen niet heel geweldig.

Software had duidelijker gemogen

De software die je bij het toetsenbord kunt downloaden is flink onduidelijk. Het begint al bij de download. Het wordt namelijk op de site aangegeven als een driver in plaats van een applicatie. Vervolgens als je het programma opstart is er geen uitleg hoe dingen werken of hoe je daadwerkelijk instellingen maakt. Ook online is er geen handleiding te vinden. Zelfs geen kleine zoals bij het toetsenbord zelf zit. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het een best wel uitgebreid met mogelijkheden om het licht aan te passen zoals je zelf wilt, maar ook het instellen van macros. Iets wat ik zelf graag gebruik voor strategems in Helldivers II.