Home Reviews Tech Review Trust GXT 863 Mazz keyboard

[Review] Trust GXT 863 Mazz keyboard

Trust, het bekende budgetmerk heeft een nieuw gamer toetsenbord uitgebracht. De GXT 863, oftewel Mazz, is een mechanisch toetsenbord met rode switched voor minder dan €50,-. Voor beginnende gamers lijkt dit dus geweldig, maar wat is het eindoordeel?

Net als met al hun producten heeft de Mazz een erg beperkte verpakking. Geen toeters en bellen. Gewoon het toetsenbord eruit halen en aansluiten aan je PC of laptop. Alles werkt direct en spreekt bijna direct voor zichzelf. De paar extra knoppen hebben op een drie pagina lange handleiding een duidelijke uitleg waardoor het toetsenbord makkelijk in het gebruik is voor iedereen.

De Mazz heeft verlichte toetsen die op verschillende standen aangezet kunnen worden. Door een simpele knop op je toetsenbord kun je allerlei geanimeerde patronen kunt krijgen. Zo kun je kiezen dat het licht altijd aan staat, dat alleen de toets die je indrukt aangaat of een automatische volgorde van hoe de lampen aangaan instellen. Een nadeel is wel dat elke rij een eigen kleur heeft en je dat dus niet zelf kunt aanpassen. In tegenstelling tot duurdere toetsenborden heeft elke toets namelijk maar één mogelijke kleur.

Verder is het toetsenbord volledig van zwart plastic gemaakt wat past bij de prijs van de hardware. De afwerking van de Mazz is simpel, maar toereikend. Dankzij de FN-toets zorgt voor makkelijke toegang tot verschillende applicaties en handelingen zoals muziek bedienen en een site openen.

De toetsen zijn fijn om me te werken en reageren snel, er is een klein nadeel wel aan het feit dat ze redelijk luid zijn, waardoor zeker met videobellen er goed opgelet moet worden of je microfoon de geluiden niet oppikt.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.0
Vorig artikel[video] Saints Row: Maak een trip door de gedetailleerde, levendige wereld van Santo Ileso
Volgend artikelDit zijn de kandidaten Wie is de Mol? 2022
review-trust-gxt-863-mazz-keyboardDe prijskwaliteit van het Mazz toetsenbord is echt geweldig. Het werkt enorm soepel en het is fijn om ermee te typen. Het is een perfecte introductie voor mechanisch toetsenbord met een redelijke prijs. Ik had graag wat meer keus gehad met de lichtopties, maar je kunt niet alles hebben.