Home Reviews Sony SRS-XB01: compacte speaker met lekkere bass

Sony SRS-XB01: compacte speaker met lekkere bass

Zoek je een betaalbare compacte speaker met goede bass, die ook nog eens is geschikt voor in de badkamer? Maak dan kennis met de Sony SRS-XB01. Deze speaker is verkrijgbaar voor +/- 25 euro.

Design

De Sony SRS-XB01 is een absolute eyecatcher. De speaker is beschikbaar in diverse aparte kleuren. Zie de onderstaande foto:

De speaker is spatwaterdicht, waardoor je muziek kan luisteren tijdens het douchen. Je kan hem dan niet letterlijk onder de douche plaatsen, maar wel op het vensterbank. Daarvoor is hij door het ontwerp ook zeker voor geschikt. Onder de speaker zitten namelijk rubbers die ervoor zorgen dat de speaker stabiel kan staan.

Een nadelige keuze vind ik de aansluiting van de bekabeling. Er zit een micro-usb aansluiting aan om de speaker op te laden. Er wordt een kabel van ongeveer 0,2 meter bijgeleverd. Daardoor kan je hem eigenlijk alleen aan de computer opladen. Mocht je geen lange micro-usb hebben, dan is het dus wel aangeraden om er een aan te schaffen.

Geluid

Ik vind dat het geluid voor een kleine speaker heel mooi klinkt. Het laat je echt verbazen wat voor een geluid er uit komt. Er zit een mooie bas in. Het klinkt ook niet heel schel. Sony heeft ook laten weten dat deze speaker lage bastonen heeft door de EXTRA BASS technologie.

Technologie

Deze speaker bevat bluetooth met een afstand van maximaal 10 meter. Ik heb de afstand getest en ik kwam tot de conclusie dat ik zelfs nog verder dan 10 meter kon komen. Ook ben ik door muren gegaan en dergelijke. Dat is iets waar bluetooth apparaten snel problemen mee hebben, maar ik heb geen problemen gemerkt. Het werd niet gestoord.

Als je geen bluetooth wilt gebruiken, kan je een AUX-kabel gebruiken. Daar is namelijk een aansluiting voor.

De batterij van de speaker kan tot 6 uur mee. Dat is een gemiddelde tijd voor een speaker als deze.

Gesprekken via deze speaker hebben is geen probleem. Je kan er namelijk handsfree mee bellen, want er zit een microfoon in.

Verdere opmerkingen:

De verpakking vond ik helemaal niet gebruiksvriendelijk. Hij was lastig open te maken. Ik wilde de verpakking losknippen, maar ik moest heel erg oppassen met de bekabeling die er in zat. Die zat ook op een onhandige plaats.

Aan de speaker zit ook een aansluiting voor een eventuele polsband (polsband is meegeleverd). Daardoor zou je de speaker ook vast kunnen maken aan je schooltas.

Conclusie

De speaker is voor de prijs-kwaliteit goed. Het geluid laat je verbazen gezien de grootte. Ook de bluetooth-verbinding is heel stabiel.

Vorig artikelFestivals die WEL door gaan vandaag…
Volgend artikelJeroen van der Boom brengt ode aan zijn bekende gasten in Hoge Bomen
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!