Home Reviews Oppo Enco Air 2 – Prima geluid, prima prijs

[Review] Oppo Enco Air 2 – Prima geluid, prima prijs

© OPPO

Prima geluid voor een prima prijs met de Oppo Enco Air 2. Deze oortjes heeft een nette case en comfortabele oortjes. 

Oppo Enco Air 2: behuizing

Toen ik het doosje pakte en de oortjes wilde pakken, viel het mij op dat je ze er niet geheel makkelijk uit krijgt, maar dat kan ook aan mezelf liggen natuurlijk. Maar ik moet zeggen dat ze wel heel comfortabel in de oren voelen. Dat maakt veel goed. 

Oppo Enco Air 2: Geluid

Bij oortjes is het geluid natuurlijk heel belangrijk, vooral voor muziek of het bellen. Ik heb een nummer gebruikt met lekkere bass. Imagine Dragons – Thunder. Ik moet zeggen dat het wel oke is, maar dat het niet super is. Het klinkt al helemaal niet schel, maar de echte belevenis van de muziek geeft het ook niet. 

© OPPO

Opmerkelijk lage accuduur

Als je een lange werkdag hebt en constant muziek wil luisteren, is de Oppo Enco Air 2 geen aanrader. De oortjes doen het circa 4 uur, daarna moet je ze weer opladen. Gelukkig kan dit wel in de case. De accu in de case is wel goed, je kan wel tot 24 uur opladen. Dat is dus een paar keer volledig opladen. Gelukkig duurt het wel maar 10 minuten om 2 uur muziek te kunnen luisteren. Na 4 uur moet je dus even een pauze houden van 10 a 20 minuten. Dan is er niks aan de hand.  Het nadeel vind ik wel dat je geen melding krijgt dat de accu bijna leeg is, je hoort alleen een klein kort tikgeluidje en dan is hij helemaal leeg

Touch controls 

De touch control vind ik niet heel prettig. Om het volume hoger te zetten, moet je je vinger 4 seconden op het rechteroortje houden. In stappen van 2 gaat hij dan harder. Dat duurt mij best wel lang. De oortjes hebben ook nog andere opties, maar dat werkt bij mij zo af en toe. Niet heel gebruiksvriendelijk dus. Je kunt wel het een en ander aanpassen in de Hey Melody App (voor Android en IOS). Maar ook deze app is niet heel erg gebruiksvriendelijk. In de playstore scoort deze app dan ook 1 ster van de 5 op basis van 2 reviews.

Conclusie

Al met al zou ik de oortjes prima vinden, maar als je echt een specifieke luisteraar bent die de oortjes iets fijner wil bedienen, met een fijne app en iets meer accuduur per keer dan denk ik dat je in deze prijsklasse ook wel betere oortjes kunt krijgen. Het adviesprijs is namelijk rond de € 70. Dat is niet niks. 

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
6.5
Vorig artikel[Special] De kracht van GeForce Now ervaren in het centrum van Amsterdam
Volgend artikelDeze drie zinderende Spaanse thrillers van Rodrigo Sorogoyen kruipen onder je huid
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!
review-oppo-enco-air-2-prima-geluid-prima-prijs Prima geluid voor een prima prijs met de Oppo Enco Air 2. Deze oortjes heeft een nette case en comfortabele oortjes.  Oppo Enco Air 2: behuizing Toen ik het doosje pakte en de oortjes wilde pakken, viel het mij op dat je ze er niet geheel...