Home Reviews Game Review VR Skater – uitdagend, leuk, maar te veel bugs

[Review] VR Skater – uitdagend, leuk, maar te veel bugs

Skateboardspellen zijn dankzij de Tony Hawk Pro Skater franchise redelijk populair geworden en over de jaren zijn er dan ook verschillende spellen geweest die het succes probeerden te evenaren. Echter, tot nu toe was er geen enkele die het over probeerde te brengen naar virtual reality. Tot VR Skater, een uitdagende, leuke ervaring die net wat langer in de ontwikkeling had mogen blijven zitten. Met een unieke besturing heeft het een kans, maar het moest eigenlijk nog wat beter afgewerkt worden.

VR Skater is zeker geen makkelijke game. Dit heeft alles te maken met de leercurve voor het spel. Je skate namelijk niet met je benen, maar met je armen. Met één arm moet je naar achteren zwaaien om vaart te maken, terwijl je met de andere trigger en lichaamsbewegingen stuurt. Om trucjes te doen moet je niet alleen de knoppen van de controllers gebruiken, maar ook bepaalde kanten op zwaaien terwijl je in de lucht bent. Het is enorm frustrerend als het niet lukt, zeker met de tutorials die door hun beperkte informatie niet heel geweldig zijn. Gelukkig is het net zo bevredigend als je een trucje wel haalt dat je een mooie score te zien krijgt. Je moet dus wel even zorgen voor een roomscale gameplay setting voor je dit spel wilt gaan spelen. Ander gaat er sowieso schade vallen. Zittend spelen is namelijk absoluut geen optie met deze game.

Zoals ik al noemde zijn de tutorials niet heel geweldig, maar wat je kunt doen is daarentegen wel weer enorm vet. Van ollies tot grinds en van grabs tot 720’s. De basis voor ieder wordt wel enigszins uitgelegd in de tutorials, maar echt tips om besturingen onder de knie te krijgen heb je niet. Vooral de timing is iets waar ik meer voor had willen zien. Zeker aangezien de game erg nauwgezet reageert op input. Net een verkeerde timing en je valt.

Hoewel er meer content aankomt, heeft VR Skater een redelijk karige hoeveelheid content. De zeven levels zijn divers en hebben verschillende uitdagingen, maar ze voelen nogal leeg aan met net iets te simpele graphics om echt indrukwekkend te zijn. Als ze dan niet zoveel doen, had het zo veel beter kunnen zijn door de stijl wat te verbeteren en dat is iets wat de PSVR2 zeker aan moet kunnen.

Iets wat ik echt jammer vind aan VR Skater zijn de bugs. Na de openingstutorial had ik het spel afgesloten de eerste speelpoging om de volgende dag verder te gaan. Poef voortgang weg. Dus mocht het opnieuw doen. Vervolgens alleen al in deze tutorial meerdere problemen ervaren: door de grond zakken, prompts voor het volgende stukje die niet verschenen of niet kunnen bewegen. Wanneer je dan de tutorial resette moest je hem helemaal opnieuw doen. Zo had ik ook bij andere onderdelen problemen en dat is toch zonde.