Home Reviews Game Review Crash Team Rumble – fris, maar mist toch wat

[Review] Crash Team Rumble – fris, maar mist toch wat

Crash Bandicoot heeft nogal een wilde rit achter de rug. Van jaren geen games tot veel remakes en een gloednieuwe game zou nieuw leven in de ooit populaire mascotte moeten blazen. Echter bleef het na Crash Bandicoot 4 weer akelig stil rondom de franchise. Tenminste tot de The Game Awards van vorig jaar. Hier werd dan Crash Team Rumble aangekondigd als een gloednieuwe titel in de franchise. Maar kan het de kwaliteit evenaren van de franchise of is het meer een titel om te laten liggen.

In Team Rumble speel je in teams van 4 tegen 4, elk bestaand uit personages van de franchise. Dit kunnen zowel de protagonisten als antagonisten zijn. Samen met je team moet je 2.000 Wumpa Fruit verzamelen om te winnen. Hoe je daar aan bijdraagt, ligt aan jou. Sommige personages zijn beter om fruit te verzamelen, terwijl anderen juist goed zijn om het andere team tegen te houden. Zoals vaker in multiplayer spellen heb je namelijk verschillende klasses die ieder eigen vaardigheden hebben. De drie in het spel zijn Scorers, Blockers en Boosters. Wat ze doen is redelijk voor zichzelf sprekend.

Gelukkig heeft ieder van de acht personages verschillende aanvallen waardoor ze wel wat uniek aanvoelen en niet een flinke eenheidsworst wordt qua gameplay. Hierdoor blijft de game wat langer fris en dat wordt ondersteund door de negen verschillende maps in het spel.

Iedere map is een andere omgevingen met unieke Relics die je kunt gebruiken voor tijdelijke powers. Die je dus ook weer kunnen helpen met de overwinning. Dit alles samen zorgt ervoor dat de gameplay erg leuk kan zijn. Helaas zijn redelijk vaak potjes enorm eenzijdig qua score wat frustrerend kan worden.

Verdere levensloop is onzeker

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de toekomst van het spel, ben ik er bang voor. Er is geen offline modus, dus wanneer niemand het meer speelt is het klaar. Net als veel live service games heeft het een battle pass, maar die vult enorm langzaam. Nu geeft dit an sich al weinig motivatie om verder te gaan, maar verder voelt het ook nog minder belangrijk dan in veel andere spellen. De paar kostuums voor de weinige personages zijn leuk, maar niet iets waarvoor ik de game zou blijven spelen. Gelukkig zijn er op dit moment echter nog geen micro-transacties waardoor geld niet te veel naar het spel rolt.

Hopelijk voegt Activision in de toekomst nog meer toe aan de game, maar op dit moment is het leuk, voor een aantal potjes en heeft het nog te veel minpunten. Zoals dus de lage hoeveelheid personages en levels, maar ook de balans van de games moet nog flink aangescherpt worden voor een lange levensloop van dit spel.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
6.5
Vorig artikel711 prijkt op rug FC Emmen-tenue
Volgend artikelDit zijn de vijf Nederlandse steden voor het WK 2027
review-crash-team-rumble-fris-maar-mist-toch-watGames-as-a-service werken niet altijd even goed. Dit is iets wat Crash Team Rumble erg goed laat zien. Het gebrek aan local play en beperkte spelmodi maakt de game al niet enorm lang speelbaar, tenzij je een enorme fan bent. De battle pass elementen zijn enorm traag en daarom ben ik bang dat de game zijn eerste jaar niet eens fatsoenlijk doorkomt. De gameplay zelf is even wennen, maar vermakelijk mits je redelijk snel een tegenstander tegen kan komen.