Home Reviews Game Review After the Fall – dé shooter voor PSVR2

[Review] After the Fall – dé shooter voor PSVR2

After the Fall is een relatief nieuwe game van de Nederlandse Studio, Vertigo Games, hij verscheen in 2021 voor de PC en Meta Quest, maar nu dus ook voor de PSVR2. De formule van de game is erg vaak al gebruikt, dus Vertigo Games heeft flink wat werk voor zich uitgesneden om het uniek aan te laten voelen. Of ze dat echt gelukt is, lees je hier.

Een bevroren LA

Het spel speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Ditmaal is de wereld al in 1980 vergaan en is de wereld flink anders dan dat we gewend zijn. Los Angeles is bijvoorbeeld compleet bevroren en het is bezaaid met zombies. Jij bent een onderdeel van een kleine groep overlevenden en aan jou de taak om de grip te versterken.

Het verhaal zit op zich goed in elkaar. Het duurt zo’n drie tot vijf uur om het hele verhaal door te spelen en dat is mogelijk op verschillende moeilijkeheidsniveaus. Of je nu op easy of nightmare speelt, je zult genoeg zombies kunnen neerschieten.

De verschillende levels zijn gelukkig niet alleen maar schieten, maar er is ook genoeg om te ontdekken. Zo zijn er meerdere floppy disks verspreid die je kunt vinden. Deze kun je vervolgens weer gebruiken om meer dingen zoals wapens vrij te spelen. Hierdoor heb je dus wat meer reden om echt rond te kijken in de wereld. Of wanneer je liever je huidige wapen aanpast is dat ook mogelijk door een redelijk assortiment aan mods die je kunt vrijspelen zoals een scope.

Een andere leuke toevoeging is dat de verhaallijn met één tot vier spelers gespeeld kan worden. Hoewel je het kunt spelen in je eentje, met behulp van AI om je team te vullen, is het leuker om dit spel met drie vrienden te spelen. Of indien je geen vrienden met het spel hebt kun je ook met vreemden spelen. Beide manieren is leuker dan met AI spelen, maar met vrienden schijnt het spel het meeste. De gameplay is namelijk erg leuk als je wat meer tactisch met elkaar gaat overleggen.

Toch wel cliché

Hoewel het in VR toch wel wat anders is, het voelt nog steeds erg cliché. De verhaallijn is niet heel bijzonder. Het is allemaal wel voorbij gekomen. Verschillende soorten zombies die in hordes op je af komen en allemaal verslagen moeten worden om te overleven. Het voelt ondanks de goed uitgewerkte gameplay toch erg alsof veel een herhaling is van wat je al eens gespeeld hebt en dat is jammer.

PSVR2 had meer uit gehaald kunnen worden

Hoewel het spel er prachtig uit ziet met meer details dan in een gemiddelde VR-game mist het toch wat meer van de PSVR2 mogelijkheden die de game ervaring beter zouden maken. Zo zijn de details op de zombies enorm goed, maar voelt de wereld nogal standaard aan. Met de kracht van de PS5 had hier prima iets meer texture in gekund. Daarnaast had de haptic feedback wat beter gekund en is mikken in de verte wat lastig. hiervoor had bijvoorbeeld de eye tracking erg goed kunnen helpen.