Home Entertainment PZTV MWC 2024: AVM FRITZ!

PZTV MWC 2024: AVM FRITZ!

© AVM

Europese communicatiespecialist AVM presenteert op MWC Barcelona nieuwe FRITZ!-producten voor snelle thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel. Tijdens de Mobile World Congress neemt PlanetZone TV mee in de nieuwe updates. Vandaag zijn we bij AVM Fritz! Bekijk onderstaande video verslag!

De hoogtepunten van de beurs zijn onder andere: 

De eerste beschikbare all-in-one router voor kabelinternet met Wi-Fi 7 en Zigbee 
AVM introduceert de FRITZ!Box 6670 Kabel op het MWC. Deze FRITZ!Box brengt Wi-Fi 7, de nieuwe generatie Wi-Fi, naar kabelverbindingen. Het nieuwe kabelmodel voor DOCSIS 3.1-verbindingen combineert snel internet met Wi-Fi 7 voor gigabitsnelheden in het hele thuisnetwerk. Streamen, gamen, Smarthome of thuiswerken – de FRITZ!Box 6670 Cable is de ideale router voor alle toepassingen in het digitale huis. 

Tri-band FRITZ!Box voor glasvezel en DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee 
AVM presenteert de nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro , die zowel glasvezel- als DSL-verbindingen ondersteunt. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 5690 Pro zeer krachtige tri-band Mesh, inclusief 6 GHz, de nieuwe derde Wi-Fi-frequentieband. De FRITZ!Box 5690 Pro ondersteunt de huidige draadloze Wi-Fi 6-standaard en Wi-Fi 7, de volgende generatie Wi-Fi. Deze generatie brengt verbeteringen op het gebied van latentie, snelheid en doorvoer. Bekabelde netwerken met een 2,5 gigabit LAN/WAN-poort of Smarthome-opties via DECT ULE, Zigbee en Matter maken de FRITZ!Box 5690 Pro een alleskunner in het digitale huis. 

10 gigabit/s voor glasvezelverbindingen 
Met een indrukwekkende 10 gigabit/s zet AVM een nieuwe standaard neer voor snel glasvezel internet met de FRITZ!Box 5690 XGS-PON. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit-WAN/LAN-poort en het volledige scala aan telefonie-, Smarthome- en netwerkfuncties die je gewend bent van de FRITZ!Box, is het de glasvezelgateway voor alle digitale toepassingen thuis. 

5G-snelheid voor thuis 
De FRITZ! Box 6860 5G maakt een snelle en betrouwbare internetverbinding via 5G mogelijk. Het product met vaste draadloze toegang ondersteunt zowel 5G (NSA, SA) als LTE en bereikt datasnelheden tot 1,3 gigabit/s. Uitgerust met sterke Mesh Wi-Fi volgens de Wi-Fi 6-standaard, kan het ook draadloos gegevens door het hele huis verspreiden. Het heeft een DECT-basis voor telefonie en Smarthome-toepassingen en ondersteunt Voice-over LTE en Voice-over New Radio. Dankzij de compacte behuizing en de stroom- en dataverbinding via Power over Ethernet kan de FRITZ!Box 6860 5G overal in de woning van de gebruiker worden geplaatst, aan een muur of raam en zelfs buiten. 

Gigabit-snelheid met Wi-Fi 7 voor DSL-internet 
Waar het glasvezelnetwerk tot in de kelder van een flatgebouw of wooncomplex reikt, is het de uitdaging om de hoge snelheden helemaal tot in het thuisnetwerk te brengen. Hier heeft AVM de nieuwe FRITZ!Box 7682 voor. Het nieuwe DSL-model voor providers ondersteunt G.fast voor verbindingen tot 1 Gbit/s en 35b supervectoring voor 300 Mbit/s. Dit betekent dat de hoge glasvezelsnelheid het appartement bereikt via de bestaande koperlijnen. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een telefoonsysteem, Smarthome-functies en de bekende veelzijdige netwerkmogelijkheden, biedt de FRITZ!Box 7682 de ideale verbinding tussen glasvezelkabels en koperen telefoonlijnen. 

Nieuw: meer flexibiliteit in de Mesh Wi-Fi met FRITZ!Repeater als Mesh Master 
Een FRITZ!Box op de internetverbinding en FRITZ!Repeater samen vormen een krachtig Mesh-systeem waarmee gebruikers het bereik van hun Wi-Fi flexibel kunnen uitbreiden als dat nodig is. Op het MWC van dit jaar presenteert AVM een uitbreiding van de FRITZ! Mesh Repeater. Deze uitbreiding vormt een flexibel en schaalbaar Mesh-systeem in bestaande netwerken, onafhankelijk van de router. AVM demonstreert zo’n Mesh-extensie met drie FRITZ!Repeaters 3000 AX, waarbij een van de repeaters de functie van Mesh Master op zich neemt. 

Smarthome met DECT ULE, Zigbee en de Matter-standaard 
De geheel nieuwe FRITZ!-producten bieden een uitgebreide smarthome-ervaring via de beproefde DECT ULE-standaard. In de FRITZ!App Smarthome kunnen verschillende activiteiten zoals licht, verwarming en elektriciteit slim en energiezuinig bestuurd worden. De FRITZ!Box 5690 Pro en 6670 Cable ondersteunen ook Zigbee en zijn voorbereid op de Matter-standaard. Gebruikers hebben dus een breed scala aan slimme toepassingsopties en mogelijkheden zonder dat er een extra smarthome-hub nodig is. 

Glasvezel internet gemakkelijk gemaakt: FRITZ!OS 7.80
De nieuwe FRITZ!OS 7.80 voor FRITZ!Box 5590 Fiber, 5530 Fiber, 7590 AX, 7530 AX brengt meer transparantie voor stabiele en snelle glasvezelverbindingen en maakt het gemakkelijker om online te gaan met glasvezelinternet. FRITZ!OS 7.80 wordt gebruikt en was te zien op de AVM-stand

Bron en video © PlanetZone