Home Entertainment Vulgair dansen, seksuele bewegingen verboden tijdens Rotterdams Zomercarnaval

Vulgair dansen, seksuele bewegingen verboden tijdens Rotterdams Zomercarnaval

Het Zomercarnaval in Rotterdam wordt anders dan de voorgaande jaren. Naast het algehele alcoholverbod in het centrum van Rotterdam wordt nu ook het vulgair dansen oftewel, seksuele bewegingen verboden voor de deelnemers. Dat maakte de organisatie bekend.

“Dansen kan heel provocerend en/of vulgair zijn. Vooral met zijn tweeën, als bepaalde seksuele bewegingen op straat worden nagebootst. Dit is niet toegestaan”, schrijft de organisatie in het reglement van de Rotterdamse straatparade.

Specifiek bubbling is in de ban gedaan: een dansstijl die ook wel wordt gezien als paringsdans, omdat twee personen met hun kruis tegen elkaar aanschuren. “Dit wordt door de organisatie gekenmerkt als een provocerende ordinaire dans.” Ook rondom kleding en uitingen zijn er richtlijnen. Kort samengevat: “Het is ten strengste verboden op enige wijze aanstootgevend gedrag te vertonen.”

“Het is een familiefeest waar kleine kinderen komen. We willen dat het voor iedereen blijft”, aldus Eva van der Vegt, directeur van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Stadsbeheer gaat ‘coachend handhaven’. of dat gaat werken is nog maar de vraag