Home Nieuws Sport Nieuws Eerste stadion rellen een feit, FC Twente supporters kunnen reis naar Zweden...

[Video]Eerste stadion rellen een feit, FC Twente supporters kunnen reis naar Zweden vergeten

Printscreen X

Kleine zege FC Twente op Hammarby

Nederland heeft zich weer van zijn slechte kant laten zien. Notabene de allereerste officiële wedstrijd in Europees verband gaat het weer goed mis. Nog geen twee maanden geleden, aan het einde van het seizoen was dit ook al het geval bij AZ – West Ham United, halve finales Conference League. Toen ontstonden er na afloop van de wedstrijd ongeregeldheden plaats. AZ hooligans braken een scheidingshek tussen twee tribunes open en bestormde de tribune waar vooral West Ham United bezoekers aanwezig waren. Vele gingen met elkaar op de vuist.

In de Grolsch Veste van FC Twente zaten op de hoofdtribune ook zo’n 200 Zweedse fans. De harde kern van FC Twente brak uit en ging richting die tribune en de confrontatie aan met de Zweden, zo is te zien op diverse beelden. Daarbij vielen raken klappen. Een Zweedse supporter viel van de tribune en raakte daarbij gewond. Hij moest behandeld worden op het veld en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. De ME werd ingezet om ze uit elkaar te halen.

FC Twente moet volgens de directeur Paul van der Kraan van FC Twente 200 kaarten beschikbaar stellen aan de gasten, zoals bijvoorbeeld familieleden en sponsoren. ,,Maar die kaarten zijn in mijn ogen niet in handen gekomen voor wie ze bestemd waren.” Van der Kraan vond het ook erg lang duren dat er actie ondernomen werd ,Naar mijn idee duurde het erg lang.” In Nederland is de afspraak dat de politie buiten het stadion blijft in eerste instantie.

Tegenstander Hammarby Fotboll baalt van de manier waarop de supporters van de club ter plaatse zijn ontvangen tijdens het bezoek aan Enschede en Hengelo voorafgaand en tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. Als het aan Hammerby Fotboll ligt komen de Twente aanhangers volgende week niet naar zweden. FC Twente denkt daar nagenoeg hetzelfde over.

FC Twente won in de tweede voorronde van de Conference League de wedstrijd met 1-0. Een kleine tien minuten na rust reageerde Sem Steijn goed na een cornerbal en schoot hard binnen. In de slotfase ging FC Twente op zoek naar meer, maar dat zat er niet meer in.

https://twitter.com/FrankKrake1/status/1684660626025533440?s=20

x