Home Muziek Macklemore op 16 april 2023 naar AFAS Live en 17 april...

[video] Macklemore op 16 april 2023 naar AFAS Live en 17 april in Vorst Nationaal, Brussel

© Mojo / Live Nation

De Amerikaanse artiest Macklemore laat vandaag weten dat hij op zondag 16 april 2023 in AFAS Live in Amsterdam zal optreden ter ondersteuning van zijn recent aangekondigde nieuwe album. De show maakt onderdeel uit van ‘The Ben Tour’ waarvoor kaarten op donderdag 10 november om 10.00 uur in de verkoop gaan via Ticketmaster.

De Europese tour van Macklemore begint op dinsdag 4 april 2023 in Dublins 3Arena waarna de hitmaker zijn opwindende show naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Denemarken zal brengen voordat hij afsluit in Oslo, Noorwegen.

De langverwachte terugkeer naar de Europese podia komt na een enorm succesvol jaar voor Macklemore. Na zijn laatste release ‘FAITHFUL’ feat. NLE Choppa, en het touren met Imagine Dragons, markeerde 2022 ook de 10-jarige verjaardag van de release van zijn meervoudige Grammy Award-winnende album ‘The Heist,’ dat twee #1 singles voortbracht; de Diamant-gecertificeerde ‘Thrift Shop’ en ‘Can’t Hold Us’.

Macklemore is met 12,8 miljard gecombineerde streams een van de meest succesvolle artiesten aller tijden. ‘GEMINI’, Macklemore’s eerste solo release in 12 jaar, kwam uit in 2017 en debuteerde op #2 in de Billboard Top 200 charts en #1 in de charts voor Rap, R&B/Hip-Hop, en Independent Albums.

Macklemore woont al zijn hele leven in Seattle en heeft altijd geloofd in het gebruik van zijn platform, middelen en creatieve uitingen om invloed uit te oefenen op raciale en sociale rechtvaardigheidskwesties. Macklemore is medeoprichter van The Residency, een hiphop- en jeugdontwikkelingsprogramma dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste mogelijkheden voor jonge aspirant-artiesten in de regio. Puttend uit zijn persoonlijke gevechten met drugs en alcohol, heeft Macklemore consequent zijn kunst en platform gebruikt om het bewustzijn rond verslaving en herstel te vergroten. In 2016 was hij te zien in een MTV-special met president Obama over de opioïde-epidemie in Amerika en was hij de eerste niet-regeringsfunctionaris ooit die deelnam aan de Presidential Weekly Address.

MACKLEMORE | The ben tour
+ support act
Zondag 16 april 2023 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 61,60 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/macklemore
De kaartverkoop voor het concert start 10 november om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl

Brussel

Hij geldt als een van die artiesten die eigenlijk geen intro meer nodig heeft… nadat hij in 2017 zijn laatste wapenfeit “Gemini” op de wereld losliet, is Macklemore nu terug met een topnummer “CHANT”, een samenwerking met Tones & I, alsook het meest recente ‘FAITHFUL” (ft. NLE Choppa). Nieuwe tracks die een nieuw album aankondigen en daarnaast vooral ook een nieuwe internationale tournee. De Amerikaanse artiest heeft een date met zijn Belgische fans op 17 april in Vorst Nationaal voor een onvergetelijke avond!

Als muzikale duizendpoot met een ongezien succes drukte Macklemore zijn stempel op de muziekgeschiedenis met hits als “Thrift Shop”, “Glorious” en “Can’t Hold Us” die intussen deel uitmaken van het collectieve muzikale geheugen. Met multi platina albums, een vracht aan prijzen (waaronder vier Grammy Awards) en meer dan 12,8 miljard streams is Benjamin Hammond Haggerty alias Macklemore erin geslaagd om zijn muziek om te zetten in succes. Vanaf zijn solodebuut in 2005 tot zijn samenwerkingen met bandgenoot Ryan Lewis bleef Macklemore altijd vernieuwend en ruimdenkend, trouw aan zichzelf. Met een waanzinnige energie en een pakkende oprechtheid combineert de in Seattle wonende zanger zelfspot, humor en een gevoel voor melodie die hij in dienst stelt van geëngageerde en diepe teksten, gebaseerd op eigen belevenissen. Zijn liveoptredens staan garant voor explosieve muzikale ervaringen gedrenkt in humor. De aanstaande komst van “BEN”, zijn derde soloalbum, is een van de hoogtepunten van begin 2023 om naar uit te kijken en zal zijn publiek zeker bekoren. Brussel is dan ook vereerd gaststad te zijn en deze unieke artiest te mogen verwelkomen in Vorst Nationaal op 17 april. Wees voorbereid!

Bron en foto © Mojo / Live Nation

Vorig artikelJonge Klimaatbeweging naar COP27: ‘We laten de stem van jongeren ook internationaal horen”
Volgend artikelDanny Ghosen bevraagt KNVB over kwestie Qatar aflevering 3 met van Gaal