Home Muziek sor met eigen orkest naar Het Concertgebouw

sor met eigen orkest naar Het Concertgebouw

© Mojo

Afgelopen donderdag maakte rapper/producer/Maestro sor bekend dat hij met een nieuw eigen orkest, het sorkest, een concert geeft in Het Concertgebouw op donderdag 26 mei 2022. Speciaal voor dit project wordt het Codarts Pop Orchestra, bestaande uit 53 musici en zangers van Hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam, omgedoopt tot sorkest. De kaartverkoop start op vrijdag 11 februari om 10 uur via de website van Het Concertgebouw.

Met dit project wil sor, na het winnen van het TV-programma Maestro, de klassieke muziek- en de hiphopwereld dichter bij elkaar brengen. Hij haalt zijn inspiratie uit de muziek van componisten als Chopin, Mozart, Debussy, Satie en in het bijzonder Beethoven, die net als hij gehoorproblemen had. In zijn muziek combineert hij fragmenten uit klassieke muziek met zijn eigen muziek en teksten. ‘Voor mij is klassieke muziek nooit doodgegaan, maar verder gaan leven zoals in hiphop,’ laat sor weten.

Rosario Mussendijk (Almere, 22 september 1996), artiestennaam sor, is een Nederlandse artiest die rapt en produceert. Ook is sor onderdeel van hiphopgroep Black Acid. In 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong nog creatiever te gaan werken. Inmiddels kijkt hij positief vooruit en maakt hij muziek met gebruik van synthesizers, een gehoorapparaat en een audiosysteem om bassen te voelen.

Dankzij zijn overtuigende deelname aan het TV-programma Maestro ontdekte Nederland sor. Met zijn muzikaliteit wist hij de jury telkens te verrassen en uiteindelijk het programma te winnen. Voor zijn concert in Het Concertgebouw stelt hij met dirigent en arrangeur Ronald Kool een orkest en koor van 53 jonge musici van Hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam samen. Met dit sorkest wil sor muzikaal én maatschappelijk mensen bij elkaar brengen. Om het ‘klassiek meets hiphop’-gevoel te symboliseren wordt de styling van het (s)orkest niet klassiek maar suits & streetwear. Het bijbehorende album wordt op 25 februari uitgebracht bij Noah’s Ark. De single ‘Zo zijn’ komt uit op vrijdag 11 februari.

sor presents sorkest
Donderdag 26 mei 2022, Het Concertgebouw, Amsterdam
Aanvang: 20:15 uur | Entree: vanaf € 22,50

Meer info over dit concert vind je op:

www.mojo.nl/sor

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 11 februari om 10 uur via

www.concertgebouw.nl

Bron en foto © Mojo

Vorig artikelSamsung zet de nieuwe standaard met vier generaties OS-upgradesvoor meest actuele en veilige Galaxy-ervaring
Volgend artikelFroukje kondigt ‘Uitzinnig’ aan.