Home Nieuws Uitgaan Nieuws Ice Cube, The Game, Boyz In De Hood en D12 komen in...

Ice Cube, The Game, Boyz In De Hood en D12 komen in december 2023 naar de Ziggo Dome

© Firendly Fire

Hiphop fans kunnen dit jaar, wat in het teken staat van 50 years of Hip Hop, mooi afsluiten met niemand minder dan Ice Cube, The Game en D12, die op zondag 3 december samen het podium van de Ziggo Dome betreden. Naast deze legendes staan hiphophelden van eigen bodem Hef, Adje en Crooks, beter bekend als Boyz In De Hood, ook op het Amsterdamse poppodium. Tickets voor deze onmisbare show zijn vanaf vrijdag 6 oktober om 10:00 uur verkrijgbaar via www.highrollerslive.nl.

Ice Cube begon zijn carrière als lid van de legendarische hiphopgroep N.W.A. in de late jaren 80. Hij was medeverantwoordelijk voor het schrijven van veel van hun teksten en droeg bij aan hun controversiële debuutalbum Straight Outta Compton (1988). Na het verlaten van N.W.A. begon Ice Cube een succesvolle solocarrière. Zijn debuutalbum, AmeriKKKa’s Most Wanted (1990), wordt vaak beschouwd als een klassieker in de hiphop en politieke rap. Ice Cube zal het publiek trakteren op zijn tijdloze hits zoals “It Was a Good Day,” “Check Yo Self” en “Who’s The Mack.” Met zijn scherpe teksten en onmiskenbare stijl heeft hij de afgelopen decennia de harten van miljoenen fans veroverd.

The Game brak door met zijn debuutalbum The Documentary (2005), geproduceerd door Dr. Dre en 50 Cent. Het album werd een enorme hit en bereikte de top van de Billboard 200-hitlijst. Hitsingles van het album zijn onder andere “How We Do” en “Hate It or Love It”. Voordat hij solo succes had, maakte The Game deel uit van het rapcollectief G-Unit, opgericht door 50 Cent.

D12, ook bekend als de Dirty Dozen, is een hiphopgroep uit Detroit. De groep werd opgericht in de jaren 90 en stond bekend om zijn diverse line-up, waarvan de meest opvallende leden (destijds) Eminem, Proof, Bizarre, Kon Artis (ook bekend als Denaun Porter), Swift, en Kuniva waren. D12 bracht hun debuutalbum Devil’s Night uit in 2001, wat hun grootste commerciële succes was.

Boyz In De Hood
Boyz In De Hood is een Nederlandse rapgroep die bestaat uit drie prominente rappers (en tevens familie van elkaar): Hef, Adje en Crooks. In 2009 brachten ze hun gelijknamige eerste mixtape Boyz In De Hood Vol. 1 uit, wat een belangrijk moment was voor de Nederlandse rapscene. Het vervolg van deze mixtape, Boyz In De Hood Vol. 2, werd in 2021 uitgebracht. Elk van de leden heeft een eigen unieke stijl en achtergrond, wat heeft bijgedragen aan de diversiteit en het succes van de groep.

Hoewel de leden van de groep sindsdien individueel aan hun solocarrières hebben gewerkt, blijft de groep nog steeds geliefd bij fans en wordt ze vaak herinnerd als een belangrijk onderdeel van de Nederlandse hiphopgeschiedenis.

Ice Cube, The Game, Boyz In De Hood en D12 op 3 december 2023 naar de Ziggo Dome
3 december 2023
Ziggo Dome, Amsterdam

Tickets kosten vanaf €50,- (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 6 oktober om 10:00 uur via www.highrollerslive.nl

© Friendly Fire