Home Entertainment Heroes Dutch Comic Con 2020 verplaatst 10e editie vanwege coronavirus

Heroes Dutch Comic Con 2020 verplaatst 10e editie vanwege coronavirus

De jubileumeditie van het popculture event Heroes Dutch Comic Con is verplaatst naar 4 en 5 juli 2020 vanwege het coronavirus. Het kabinet heeft in de persconferentie van 12 maart aangekondigd dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers worden verboden als maatregelen tegen het corona-virus. 

Over twee weken zouden ruim 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay een bezoek brengen aan de grootste comic con van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht. Het kabinet heeft in de persconferentie van 12 maart aangekondigd dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers worden verboden als maatregelen tegen het corona-virus.

“Met pijn in het hart moeten wij melden dat we hebben moeten besluiten onze 10e editie te verplaatsen naar de zomer. Tot gisteren was er nog geen verbod op grote evenementen, maar het is niet meer verantwoord om ons event in de huidige situatie door te laten gaan. Door de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van het virus dat volledig buiten de macht van Easyfairs valt, is het onmogelijk geworden om Dutch Comic Con op de oorspronkelijke data te organiseren. Ons evenement trekt ruim 40.000 bezoekers, waarvan wij de veiligheid en gezondheid willen en moeten waarborgen. We snappen dat dit een teleurstelling is voor alle betrokkenen die er met ons weer een feest van wilden maken. Tegelijkertijd vertrouwen we erop dat iedereen onze beslissing respecteert en dat we het jubileum alsnog samen zullen vieren op 4 en 5 juli”, verklaart Boet Havenaar, Head of Events van Heroes Dutch Comic Con.

Het evenement wordt verschoven naar 4 en 5 juli 2020. De reeds verkochte toegangstickets voor maart worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum in juli dit jaar. Bezoekers met een ticket voor het evenement ontvangen binnenkort meer informatie per email. 

De organisatie gaat morgen (13 maart) alle betrokkenen informeren. Het is momenteel nog niet duidelijk of alle artiesten die aanwezig zouden zijn ook op de nieuwe data beschikbaar zijn. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit gedeeld op de social media kanalen en website van Heroes Dutch Comic Con. Fans die een photobooth-ticket hebben aangeschaft voor één van de special guests, ontvangen tevens binnenkort bericht van de organisatie. 


Voor meer informatie kun je terecht op www.dutchcomiccon.com