Home Nieuws TV Nieuws Danny duikt in de wereld van criminele minderjarige jongeren

Danny duikt in de wereld van criminele minderjarige jongeren

Portretfoto's gemaakt door portretfotograaf Gregor Servais Meer op www.gregorservais.nl

In Danny op straat doet Danny Ghosen op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Een serie die op zoek gaat naar de rafelranden van ons land. Danny investeert in de betrokkenen, treedt mensen met een open vizier tegemoet en deinst niet terug als het bedreigend wordt. Zo weet hij bloot te leggen wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen. 

In de zesde aflevering duikt Danny in de wereld van criminele minderjarige jongeren met een enkelband, die onder strenge voorwaarden buiten de gevangenis zijn geplaatst. Danny praat met twee jongens (15 en 16) over het leven onder elektronisch toezicht. Wat doet het met ze en helpt het de jonge ex- gedetineerden het goede pad op? Ook spreekt Danny twee gezinnen over het functioneren van het systeem van begeleiding en behandeling van een kind dat veroordeeld is.


Danny op straat is een serie die op zoek gaat naar de rafelranden en subculturen van ons land. De serie bestaat uit 15 afleveringen van 13 minuten, die vanaf 6 februari iedere donderdag worden uitgezonden rond 21.10 uur op NPO 2.

Bron: NTR Foto: ©Gregor Servais