Home News Coronavirus in NL: Alle evenementen en sportwedstrijden afgelast

Coronavirus in NL: Alle evenementen en sportwedstrijden afgelast

Zojuist heeft minister president Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd met name alle evenementen en sportwedstrijden met meer dan 100 personen zijn in geheel Nederland afgelast om zo het coronavirus te berperken.

In het kort:

Iedereen: Blijft thuis bij klachten
-Evenementen met meer dan 100 personen afgelast
-Geldt ook voor musea en sportbijeenkomsten
-Beperkt bezoek aan ouderen en kwetsbaren
-maatregelen van kracht tot in ieder geval 31 maart
-Werk zoveel mogelijk thuis
-Geen werkbijeenkomsten met meer dan 100 personen
-Kwetsbare groepen: Vermijdt openbaar vervoer

Advies zorgpersoneel:
-Blijf pas thuis bij klachten EN koorts
-Reis niet naar buitenland

Maatregelen onderwijs:
-Scholen blijven open
-Grootschalige hoorcolleges bij voorkeur online

Tot en met 31 maart geen voetbal in Nederland

Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald.

Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Vorig artikelNieuwe, komische dramaserie Koppensnellers met o.a. Lineke Rijxman, Jack Wouterse en Tim Linde vanaf 3 april
Volgend artikelDanny duikt in de wereld van criminele minderjarige jongeren
Ik ben de eigenaar van Planetzone