Home Entertainment Feestelijke start herfstvakantie met nieuw DiscoverLab in Museon

Feestelijke start herfstvakantie met nieuw DiscoverLab in Museon

In het Haagse Museon kun je in de herfstvakantie aan de slag met inspirerende tentoonstellingen en activiteiten voor het familiepubliek. Het nieuwe DiscoverLab neemt je mee met experimenten in de fascinerende wereld van Wetenschap & Technology. Je kunt hier op een interactieve man...

In het Haagse Museon kun je in de herfstvakantie aan de slag met inspirerende tentoonstellingen en activiteiten voor het familiepubliek. Het nieuwe DiscoverLab neemt je mee met experimenten in de fascinerende wereld van Wetenschap & Technology. Je kunt hier op een interactieve manier alles te weten komen over warmte, licht, elektronische schakelingen, experimenten met geleidende materialen en bijvoorbeeld het verschil uittesten in energiegebruik tussen diverse soorten lampen.

Technische uitvindingen en toepassingen zijn van alle tijden: actuele ontdekkingen van scholieren worden gepresenteerd naast de ontdekkingen van historische figuren die hiermee geschiedenis geschreven hebben en de wereld veranderden. Ook is ruimte gegeven aan de ontwikkeling van het Earthship, een pionierproject uit de jaren 70 van de vorige eeuw van de Amerikaanse architect Reynolds. Dit project kan als voorloper gezien worden van onze huidige energiebesparende maatregelen in en om het huis. In het DiscoverLab wordt het publiek meegenomen in een inspirerend programma. Er zijn ook toonaangevende collectiestukken te zien die de afgelopen eeuwen de ontwikkeling van techniek en onze wereld sterk hebben beïnvloed.

Wetenschap & Technologie programma

Het DiscoverLab speelt een centrale rol in ons Wetenschap en Technologie programma dat op deze manier aan scholen wordt aangeboden. Het Museon heeft tevens een programma waarmee de Haagse scholen en buurthuizen live door educatieve medewerkers worden bezocht. Op deze manier ontstaat voor jongeren interesse in techniek; een beroepsrichting die onze aarde en samenleving in de toekomst hard nodig heeft.

Samenwerking

Technisch onderzoek en ontwerp gericht op oplossingen speelt een centrale rol in onze programmering rondom wetenschap en technologie. Samenwerking met partners is hierbij essentieel. Het onderwijs, schenkers, de Vriendenvereniging, fondsen & bedrijven, zoals het Mondriaanfonds, Fonds1818 en Zabawas, hielpen ons het DiscoverLab te realiseren. Met één doel: het samen aangaan van de uitdaging onze bezoekers te fascineren voor techniek en duurzame ontwikkeling voor een meer leefbare aarde. Het nieuwe prachtig ingerichte laboratorium is met zoveel mogelijk duurzaam materiaal gerealiseerd.

Overige tentoonstellingen

One Planet

Deze permanente tentoonstelling gaat over de eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en hoe we op onze planeet samen kunnen leven. Het is een leuke, inspirerende expositie voor het hele gezin met veel interactie, waarbij je spelenderwijs meedenkt over de vraag ‘Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond voor nu en in de toekomst?’.

MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé

In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! MUSIC! Is te zien tot en met 9 januari 2022.

National Geographic fototentoonstelling SPECTACLE

Meer dan 50 foto’s, gepresenteerd met LED technologie in grote frames, belichten de schoonheid van onze planeet. In deze expositie worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Keith Ladzinski, Diane Cook en Paul Nicklen. SPECTACLE is te zien tot en met 30 januari 2022.

Publiciteitsfoto: Paul Nicklen: Oahu, Hawaii. In de Stille Oceaan voor de kust van Makaha ontwijken surfers een golf door er met hun board onder te duiken.

Museon SDG house Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bron en foto © Museon

Vorig artikel[video] Acteur Egbert-Jan Weeber maakt debuut als voorlezer luisterboek
Volgend artikel[video] Pulse 3D Wireless Headset Midnight Black wordt volgende maand gelanceerd