Home Nieuws Uitgaan Nieuws 27.000 verklede deelnemers tijdens vierde editie van Disneyland Paris Run Weekend

27.000 verklede deelnemers tijdens vierde editie van Disneyland Paris Run Weekend

Disneyland Paris heeft zondag de vierde editie van het Disneyland Paris Run Weekend afgesloten. Bijna 27.000 deelnemers van alle leeftijden, waarvan meer dan 4000 Nederlanders, deden van 19 tot en met 22 september mee aan het event dat sport en plezier combineert in een unieke setting. De deelnemers waren verkleed in ongelooflijke kostuums, gebaseerd op hun favoriete Disney Figuur. In 2020 viert Disneyland Paris een mijlpaal met de Disneyland Paris Run Weekend 5th Anniversary Edition van 24 tot en met 27 september 2020.

Een geweldige sfeer, ongelooflijke kostuums, een kans om Disney Figuren te ontmoeten, runs door beide Disney Parken voor alle leeftijden en niveaus: dat zijn de ingrediënten van het Disneyland Paris Run Weekend.

Avontuur en afstanden voor alle leeftijden

De Disneyland Paris 5K heeft het feestelijke weekend afgetrapt op vrijdag 20 september. Disney Figuren zoals Bolt en Mittens, Kenai en Koda, de drie Aristokatten, Stampertje en Miss Bunny, waren aanwezig tijdens deze familievriendelijke afstand. Simba The Lion King schitterde op de medaille die de deelnemers bij de finish ontvingen.

Op zaterdag 21 september startte de Disneyland Paris 10K. Deze afstand was gewijd aan de Disney Prinsessen en hun vastberadenheid om hun dromen te volgen. De deelnemers kwamen de Disney Prinsessen onderweg tegen en bij de finish ontving iedereen een medaille met daarop de moedige Rapunzel en haar schattige kameleon Pascal.

De runDisney Kids Runs waren op zaterdag om 11.00u en om 15.00 uur en stonden in het teken van Neverland. Peter Pan en zijn vrienden moedigden de jonge deelnemers aan, die bij de finish allemaal een magische medaille met daarop Peter Pan kregen.

De geliefde Disney koppels speelden de hoofdrol in de Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon op zondag 22 september. Bij de finish lag een medaille te wachten met het meest iconische koppel in de animatiegeschiedenis: Mickey en Minnie, hardlopend in Disneyland Paris.

Challenges

Hardlopers konden ook verschillende uitdagingen aangaan en meerdere runs lopen, waarmee zij een spectaculaire medaille aan hun collectie konden toevoegen. Aladdin schitterde op de medaille voor de 31K Challenge (10K + Halve Marathon) en de Geest uit Aladdin op de medaille voor de 36K Challenge (5K + 10K + Halve Marathon). Het Kasteel van Doornroosje siert de medaille van de Castle to Château Challenge. Deze medaille werd toegekend aan hardlopers die in hetzelfde jaar de Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon en een runDisney Marathon of Halve Marathon in Walt Disney World in Florida hebben voltooid.

Disneyland Paris Run Weekend 5th Anniversary Edition

Volgend jaar kunnen gasten een magische mijlpaal beleven met de Disneyland Paris Run Weekend 5th Anniversary Edition van 24 tot en met 27 september 2020.

NIEUW: Disneyland Paris Princess Run

Van 8 tot en met 10 mei 2020 staat gasten een nieuwe runDisney ervaring te wachten met de eerste editie van de Disneyland Paris Princess Run. Met afstanden voor alle leeftijden, exclusieve medailles en de kans om Disney Figuren te ontmoeten, belooft dit een betoverende nieuwe ervaring te worden.