Home Nieuws TV Nieuws VPRO maakt doorstart Taarten van Abel

VPRO maakt doorstart Taarten van Abel

© VPRO

In overleg met NPO Zapp heeft de VPRO besloten om onder een nieuwe naam door te gaan met het geliefde jeugdprogramma Taarten van Abel, waarin een kind een bijzondere taart maakt om iemand te bedanken. In april stopte Siemon de Jong na twintig jaar met de presentatie van het VPRO Jeugd-programma. VPRO en producent Kleine Storm gaan op zoek naar een nieuw gezicht voor de presentatie. 

Van toeslagen-affaire tot ouder-detentie, van identiteitspuzzels tot schoolpleinconflict – het programma blijft de plek om grote onderwerpen waar kinderen mee te maken krijgen van alle kanten te belichten. Tijdens het werken aan de reusachtige kleurrijke suikerzoete taart is er alle tijd om aan moeilijke of machteloze gevoelens woorden te geven.

De titel van de nieuwe serie is voorlopig Taarten van Babel, gebaseerd op het schilderij De Toren van Babel dat als als taart geportretteerd wordt in de leader van het programma.  We moeten er nog wel even opwachten, het nieuwe seizoen zal in 2024 op NPO Zapp pas te zien zijn

Bron en foto © VPRO