Home Nieuws Sport Nieuws Rinse Bleeker wordt algemeen directeur FC Emmen

Rinse Bleeker wordt algemeen directeur FC Emmen

Rinse Bleeker © FC Emmen

Met ingang van 1 juli 2023 zal Rinse Bleeker de positie van algemeen directeur gaan bekleden bij FC Emmen. Met de komst van Bleeker wordt een belangrijke stap gezet om de organisatie robuuster vorm te geven. Dat is een onmisbare schakel om uiteindelijk de wens en doelstelling van FC Emmen, namelijk het zijn van een stabiele Eredivisie-club, in de komende jaren te kunnen realiseren.

Bleeker heeft jarenlange ervaring als bestuurder bij Sportstad Heerenveen. De laatste jaren was hij daar actief als algemeen directeur. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring opgedaan in het besturen van een (top)sportomgeving en hij is bekend op de vele terreinen die voor FC Emmen de komende periode van belang zijn.

Herman Harms: “In de situatie die begin dit jaar is ontstaan hebben we zorgvuldig grote prioriteit gegeven aan de invulling van onze directie. In onze zoektocht naar een algemeen directeur hebben we ons gericht op een verbinder met veel bestuurlijke ervaring en affiniteit met (top)sport. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Rinse deze combinatie hebben gevonden. Daarnaast heeft hij in onze gesprekken getoond te beschikken over dezelfde noordelijke nuchterheid die perfect bij ons past.”

Bleeker: “Na een mooie tijd als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik laat met trots een organisatie achter die geheel zelfstandig kan functioneren. Vanaf het eerste gesprek met FC Emmen ben ik enthousiast geraakt door het verhaal en de potentie van de club en ik ben uiterst gemotiveerd om samen met het team bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen.”

Bron en foto © FC Emmen