Home Nieuws TV Nieuws Bekijk Lampje deze week op NPO Zapp

[Video] Bekijk Lampje deze week op NPO Zapp

©VPRO & Juliet

De vierdelige familieserie Lampje is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Annet Schaap. Het vertelt het sprookjesachtige avontuur over de elfjarige dochter van een vuurtorenwachter in een door piraten en zeemeerminnen bevolkte sprookjeswereld. Een verhaal over moed, vriendschap en over meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Lampje woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Hij stuurt haar elke avond naar boven om het licht aan te steken. Op een onstuimige dag gaat alles mis: de lucifers zijn op, het vuur blijft uit en een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen. Lampje wordt uit huis geplaatst en moet gaan werken in het beruchte Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Het Zwarte Huis is, op een paar nerveuze personeelsleden na, verlaten. Niemand wil er werken. Lampje heeft geen keus, ze moet zorgen voor het monster dat zit opgesloten in de torenkamer. Tegen alle verwachtingen in, ook haar eigen, raakt Lampje bevriend met het monster.

Annet Schaap

Het debuut Lampje van Annet Schaap, won verschillende Nederlandse literatuurprijzen, waaronder de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald.

Scenario: Mieke de Jong

Regie: Margien Rogaar

Cast: Lotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat, Els Dottermans, Christopher van Duijn, Sanne den Hartogh, Astrid van Eck, Joep van der Geest, Sabri Saad El Hamus, Leny Breederveld, Bert Luppes.

VPRO en Juliet at Pupkin

Lampje is een coproductie van VPRO en Juliet at Pupkin. VPRO en Juliet at Pupkin waren eerder verantwoordelijk voor succesvolle jeugddramaseries als de Gouden Kalf-winnaar Zeven kleine criminelen, de voor een Emmy genomineerde serie Taart en recent Rudy’s grote kerstshow.

VPRO is al ruim dertig jaar leverancier van onderscheidende programmering voor het hele gezin. Geen dagelijkse kost, maar andere koek.

vpro.nl/anderekoek

Lampje is mede tot stand gekomen met een bijdrage van het NPO-fonds.

Lampje, maandag 2 t/m donderdag 5 januari, 19.20 uur, VPRO, NPO Zapp en daarna op NPO Start

lengte: 4 x 40 minuten

vpro.nl/lampje

#Lampje

Bron en foto © VPRO & Juliet