Home TV Nieuws TV NL SBS6 brengt heldhaftig werk van Nederlandse brandweer in beeld

SBS6 brengt heldhaftig werk van Nederlandse brandweer in beeld

Verkeersongelukken en reanimaties, maar ook liftopsluitingen, ontsnapte dieren en beknellingen: de brandweer doet zoveel meer dan alleen branden blussen. Het SBS6-programma Als de Brandweer toont het werk van de Nederlandse brandweer en laat zien hoe het is om in de schoenen te staan van deze helden als ze vanuit een kazerne op een incident afstuiven. Wat start in de meldkamer met een angstige noodoproep, krijgt een vervolg als ze binnen een minuut in de tankautospuit stappen en met gillende sirenes uitrukken. Nooit eerder kwamen kijkers zó dichtbij het vuur. Ze beleven alles door de ogen van de brandweerlieden, die hun werk zelf met verschillende camera’s in beeld brengen. Als de Brandweer is vanaf zondag 24 november om 20.30 uur wekelijks te zien op SBS6.                                     

In Als de Brandweer filmen brandweermannen èn -vrouwen hun eigen werk. Dat maakt de beleving van deze serie uniek, intens en exclusief. Naast eigen opnamen wordt het brandweerwerk ook met beelden van professionele cameracrew, nieuwsjagers, beveiligingscamera’s, drones, warmtebeeldcamera’s en smartphones geregistreerd.

Branden in alle soorten en maten vormen vanzelfsprekend een vast onderdeel in elke aflevering, maar ook de onbekende, niet minder indringende kant van het brandweerwerk wordt belicht. Zo zijn er ook duikers die een slachtoffer uit een in het water belande auto bevrijden of een uitgeput paard uit een diepe moddersloot proberen te halen.

Alles aan de brandweer is urgent maar ook onvoorspelbaar. Vaak blijkt een klein incident grote gevolgen te krijgen. Een simpel keukenbrandje kan zo zijn geblust, het ogenschijnlijk slapende slachtoffer dat ook wordt aangetroffen kan dan al door rookvergiftiging zijn overleden. Hoe de brandweer met dit soort incidenten omgaat, is wekelijks te zien in Als de Brandweer.

Als de Brandweer wordt geproduceerd door Screentime Entertainment BV, de makers van o.a. De Meldkamer.

Fotocredits: Megin Zondervan.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zondag 24 november 20.30 – 21.30 uur.

foto © Megin Zondervan