Home TV Nieuws TV NL Marvel-serie ‘Legion’ keert terug op FOX met dubbele afleveringen, check de trailer!

Marvel-serie ‘Legion’ keert terug op FOX met dubbele afleveringen, check de trailer!

Op donderdag 7 juni start om 21.00 uur het tweede seizoen van Marvel-serie ‘Legion’ op seriezender FOX. Vanaf dan is er iedere week een dubbele aflevering te zien. De serie, met onder andere Dan Stevens (o.a. Downton Abbey, Disney’s Beauty and the Beast), Rachel Keller en Aubrey Plaza in de vaste cast, is een productie van Noah Hawley en John Cameron (o.a. producers van de Emmy en Golden Globe winnende serie Fargo) en speelt zich af in het X-Men universum.

De wereld van ‘Legion’

‘Legion’, naar de Marvel Comics-reeks van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz, speelt zich af in het X-Men universum en vertelt het verhaal van Dave Haller (Dan Stevens), een man die denkt dat hij schizofreen is. Tot hij erachter komt dat hij misschien wel ’s werelds machtigste mutant ooit is. ‘Legion’ is een complex maar intrigerend verhaal, dat wordt verslonden door Marvel-fans. Ook dit tweede seizoen van ‘Legion’ is een co-productie van FX Productions en Marvel Television.

Het verhaal

Van kinds af aan gaat David van de ene psychiatrische inrichting naar de andere. Als hij begin 30 is, wordt hij verliefd op Syd (Rachel Keller) een mooie maar gekwelde medepatiënte. Na een verrassende ontmoeting komt David tot de schokkende conclusie dat alle stemmen en visioenen in zijn hoofd misschien wel realiteit zijn. Syd brengt David in contact met Melanie Bird (Jean Smart), een veeleisende maar zorgzame therapeute. Zij staat aan het hoofd van een team specialisten – Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) en Cary (Bill Irwin) – die allemaal een bijzondere, unieke gave bezitten.

Samen helpen ze David om zijn verborgen krachten te leren kennen en beheersen. Dankzij hen legt David eindelijk een diep verdrongen waarheid bloot. Zijn hele leven al wordt hij geplaagd door een kwaadwillende parasiet met onvoorstelbare krachten. Deze zogeheten ‘Shadow King’ deed zich voor als Davids vriend Lenny (Aubrey Plaza), maar in werkelijkheid is hij de welbekende Marvel-superschurk Amahl Farouk (Navid Negahban). Aan het einde van seizoen 1 verdrijven David en zijn vrienden, na een ultieme eindstrijd, de demon uit Davids lichaam.

Synopsis ‘Legion’ seizoen 2

Helaas ontsnapt Farouk en vindt hij een nieuwe gastheer in de vorm van Oliver Bird (Jemaine Clement), de man van Melanie. Net als ze denken even uitstel te hebben doemt er een mysterieuze bol op, die David meevoert naar een onbekende plek. Nu David en Oliver vermist zijn en Farouk in vrijheid is, gaat het team samenwerken met een voormalige vijand – Clark (Hamish Linklater) – en zijn goed georganiseerde overheidsorganisatie Division III. Ondertussen is Amahl Farouk een nieuw pad ingeslagen op weg naar de oneindige macht.

Het tweede seizoen van ‘Legion’ is, in dubbele afleveringen, vanaf donderdag 7 juni iedere week om 21.00 uur te zien op FOX 

https://www.youtube.com/watch?v=vvsZDFMWiC8&feature=youtu.be