Home TV Nieuws TV NL Jan Versteegh, Peter Faber en Sander Lantinga ook uit de kleren in...

Jan Versteegh, Peter Faber en Sander Lantinga ook uit de kleren in For One Night Only: he-le-maal naakt

In navolging van Simon Keizer, Thijs Römer, Viggo Waas en Jasper Demollin gaan ook presentator Jan Versteegh (33), acteur, coach en inspirator Peter Faber (76) en Radio 538 dj Sander Lantinga (43) helemaal naakt op donderdag 14 november in het eenmalige tv-programma For One Night Only: he-le-maal naakt bij Net5 Powered by LINDA. Dit doen ze om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker, één van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. Choreograaf Kenzo Alvares (26) begeleidt de mannen bij hun voorbereidingen voor deze spectaculaire dans uit The Full Monty op de klassieker Leave Your Hat On van Joe Cocker.

Bewustwording prostaat-en teelbalkanker

De acht dappere mannen willen het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat deze ziekte meer bespreekbaar wordt. Dat mannen die dit treft zich er niet voor schamen. Het is van groot belang dat iedereen zich ervan bewust wordt dat prostaat- en teelbalkanker de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn. Als het in een vroeg stadium wordt geconstateerd, is het vaak goed te behandelen. NET5 en LINDA. willen ook alle vrouwen in Nederland aansporen erover te praten met hun partner, signalen serieus te nemen en zo nodig zelf te checken op teelbalkanker of te laten controleren door een arts op prostaatkanker. De aanloop naar het programma wordt daarom ook ondersteund met de hashtag #checkzijnzaakje.

De acht deelnemende mannen vertellen in het programma wat hun persoonlijke motivatie is om hier aan mee te doen. Waar Viggo direct de daad bij het woord voegt, door zich te laten testen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

LINDA.nl

Op LINDA.nl worden vrouwen opgeroepen hun man aan te moedigen bij klachten of twijfel naar een arts te gaan. Ook wordt er aandacht besteed aan feiten en fabels rondom prostaat- en teelbalkanker. Een aantal van de bekende mannen vertellen waarom ze het belangrijk vinden dit project te steunen, aan hun vrouwen wordt gevraagd wat zij van de dappere deelname vinden.

Het oorspronkelijke idee is afkomstig uit Engeland waar met groot succes al drie keer The Real Full Monty is georganiseerd, waarbij een aantal bekende Engelse mannen volledig naakt gingen om aandacht te vragen voor prostaatkanker. 

Uitzending: donderdag 14 november om 20.30 uur bij Net5.

Foto: Cornelie Tollens