Home Film nieuws Films NL Eerste ScreenX-bioscoopzaal van Nederland geopend

Eerste ScreenX-bioscoopzaal van Nederland geopend

Vanavond is in Kinepolis Jaarbeurs door de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de eerste ScreenX-zaal van Nederland geopend. Deze gloednieuwe bioscooptechnologie creëert een 270 graden filmervaring door scènes uit te breiden naar de zijwanden van het theater. Vanaf donderdag 10 oktober kunnen bezoekers hun filmervaring verbreden, tickets zijn nu al te koop. 

In aanwezigheid van filmmakers, distributeurs en medewerkers van Kinepolis, verklaarde burgemeester Jan van Zanen dinsdag 8 oktober de eerste ScreenX-zaal van Nederland voor geopend. “Ook na het Nederlands Film Festival is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland. Hier word je letterlijk het stralende middelpunt van de film door een scherm dat als het ware om je heen is gekruld.”

Het door het Koreaanse CJ 4DPLEX ontwikkelde ScreenX is ’s werelds eerste multi-projectie theatertechnologie en werd op filmbeurs ShowEast 2018 erkend als de ‘Innovator van het jaar’. Van de 203 ScreenX-schermen ter wereld zijn er 22 in Europa geïnstalleerd, waarvan dus nu één in Nederland. 

Ultieme filmbeleving
Samen met de naastgelegen MX4D-zaal – waarin alle zintuigen op scherp worden gezet door bewegende stoelen, weersimulaties en geureffecten – geeft de ScreenX-zaal vorm aan de ambities van Kinepolis.

“Wij staan voor de ultieme filmbeleving,” aldus Jacqueline Aarts, Country Manager Box Office, Sales & Marketing van Kinepolis. “Na de reguliere laserprojectie, overtreffende Laser ULTRA-projectie en RealD 3D kunnen onze bezoekers vanaf aankomende week donderdag nóg een extra dimensie aan hun filmervaring toevoegen met MX4D en hun blik verbreden met het indrukwekkende ScreenX. Dat betekent in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht dus écht voor ieder wat wils en een filmbeleving van het hoogste niveau.”

Ervaar Gemini Man extra intens
Beide technologieën gaan in première met de actiefilm Gemini Man, waarin Will Smith de twee hoofdrollen vertolkt. Later dit jaar beleef je Disney’s Maleficent 2, Terminator: Dark Fate, Jumanji 2: The Next Level en Star Wars: The Rise Of Skywalker extra intens in ScreenX en MX4D. Onder andere Spider-Man: Far From Home, Pokémon, Alita: Battle Angel en Captain Marvel waren eerder al in het buitenland in deze afwijkende formats te zien.> Koop nu je tickets voor Gemini Man in ScreenX of MX4D