Home Nieuws Jongeren Dertig tips intimidaties windmolens, nieuwe bedreigingsbrief in Opsporing Verzocht

Dertig tips intimidaties windmolens, nieuwe bedreigingsbrief in Opsporing Verzocht

Op dit moment onderzoekt een team van 20 rechercheurs de intimidaties rond de komst van windmolenparken in Noord-Nederland. De afgelopen periode zijn pamfletten met hakenkruizen, dreigbrieven en asbest achtergelaten uit protest tegen de bouw van de parken. In Opsporing Verzocht werd vorige week een overzicht gegeven met aanknopingspunten naar de harde kern van actievoerders. Op dit moment zijn daar meer dan 30 tips over binnengekomen. Daarnaast blijkt dat afgelopen week een tweede ondernemer, die ook is bedreigd, door de ernst van de bedreigingen is afgehaakt bij de bouw van het park. Vanavond wordt in het AVROTROS-programma aandacht besteed aan de brief die dit slachtoffer kreeg.

Samenwerking Nederlandse en Belgische politie ivm vermissing: 15.000 euro beloning
In november 2013 verdween de Belgische Jelle Leemans (foto), nadat hij op weg was gegaan naar een afspraak in het Nederlandse Roosendaal. Inmiddels vermoedt de politie dat Jelle slachtoffer is geworden van een conflict in de drugswereld in Noord-Brabant. Ondanks diverse zoekacties werd zijn lichaam nooit gevonden. Zowel Opsporing Verzocht als het Belgische opsporingsprogramma Faroek van de VTM besteden vanavond aandacht aan de verdwijning van Jelle. Waar is zijn lichaam? Wie was de vrouw die net voor zijn dood in zijn auto zat? En wie de is man die Jelle’s auto achterliet in België?

Beelden dader explosie bij coffeeshop
Paniek in de Linnaeusstraat in Amsterdam op 3 maart: bij coffeeshop Smoke Palace ging die nacht een zwaar explosief af. Hoewel de straat zeer breed is, sprongen zelfs aan de overkant de ramen uit hun sponningen door de kracht van die bom. Degene die het explosief achterliet staat op beeld en blijkt ook al eerder bij de coffeeshop te zijn gefilmd.

Horde van zes overvallers stort zich op personeel KFC
De KFC aan de Torontoweg in Almere-Buiten is binnen een maand tijd twee keer overvallen. Vanavond in de uitzending beelden van beide overvallen. Vooral de eerste overval op 28 januari is opmerkelijk: maar liefst zes jonge mannen kwamen toen met onder andere een hamer, breekijzer, mes en pistool de zaak in. Op de beelden is te zien hoe extreem intimiderend zij te werk gingen.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO