Home TV Nieuws TV BE Dit zijn de zestien deelnemers van Expeditie Robinson NL vs BE

Dit zijn de zestien deelnemers van Expeditie Robinson NL vs BE

Op 23 januari start de strijd van het nieuwe exclusieve Videoland-seizoen van Expeditie Robinson. Acht onbekende Nederlanders en acht onbekende Belgen gaan de strijd met elkaar aan, waarin niets of niemand wordt gespaard. Kijk vanaf 23 januari wekelijks op donderdag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE exclusief bij Videoland. De presentatie is in handen van Geraldine Kemper en Bartel van Riet. Wie overleeft alle eilandraden, houdt zich staande bij de proeven en gaat er vandoor met de winst? Ontmoet de 16 deelnemers uit Nederland en België die de bikkelharde survivalstrijd met elkaar én de elementen aangaan: 

Aisha
Leeftijd: 28 jaar
Beroep: dansschoolhouder
Woonplaats: Amsterdam

Aisha haal je er meteen uit in een groep. Groot, enorme bos krullen en een brede lach op haar gezicht. Het is de Beyoncé van de lage landen. Aisha komt oorspronkelijk uit Sierra Leone en is als baby geadopteerd door een Nederlands gezin. Als dochter van een dorpshoofd heeft ze in haar thuisland nog eens 18 halfbroers en -zussen. Dit alles heeft haar gevormd tot een ontzettende sterke jonge vrouw die heeft gestudeerd aan de dansacademie en nu op haar 28e al drie dansscholen heeft met 500 leerlingen. Ondernemen vindt ze geweldig. In een groep is zij de sfeermaker, het sociale dier, maar ze laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze weet precies wat ze wil en dat is winnen. En niemand op het eiland gaat haar daarbij in de weg staan!

Elroy
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: coach
Woonplaats: Mierlo

Elroy is een gespierde, slimme gast met lange donkere haren die net vader is geworden. Hij heeft vroeger bij defensie bij de Rode Baretten gezeten, een tough cookie dus. Nu traint hij (oa) militairen, zowel op mentaal als fysiek vlak. Elroy wil koste wat het kost de expeditie winnen. Daarvoor neemt hij zijn fysieke skills mee maar ook zijn mentale. Met zijn coaching ervaring wil hij zijn teamgenoten manipuleren bij het maken van keuzes en de sfeer bepalen waardoor ze op iemand zullen gaan stemmen. Hij is daarin rücksichtsloos; “liever oneerlijk winnen dan eerlijk verliezen”. Hij zal de rol aannemen die van hem gevraagd wordt in de groep, kartrekker of leider.

NellekeLeeftijd: 31 jaar
Beroep: model & sportschoolhouder
Woonplaats: Amsterdam

Nelleke is een echte beauty die niet op haar mondje is gevallen. Ze is niet per se sociaal, is geen allemansvriend en kan slecht tegen zeurende mensen. Eigenlijk is ze een beetje een einzelgänger, ze weet zelf het beste hoe ze het wil. Ze is vastberaden om de expeditie te gaan winnen en daar heeft ze veel voor over. Ze wil op het eiland snel op zoek gaan naar een bondgenoot. Met diegene zal ze de rest er dan uit proberen te werken door groepjes tegen elkaar uit elkaar te spelen, maar uiteindelijk zal ook haar bondgenoot eraan moeten geloven. Ze kan vissen, hutten bouwen en bomen klimmen en reist standaard met haar firesteel. Kortom; de ultieme Bondgirl.

Dennis
Leeftijd: 27 jaar
Beroep: trappenmaker
Woonplaats: Joure

Dennis is wat je noemt een bruistablet. Een typische adhd-er die overloopt van de energie en geen moment stil kan zitten. Een hele joviale, enthousiaste jongen. Goudeerlijk, hij kan slecht tegen mensen die liegen. Een spannende combinatie dus met teamgenoten die daar een stuk minder moeite mee hebben. Deze stuiterende Fries is geen keiharde tactische speler, maar hij zal zich in eerste instantie gedeisd houden en zijn oor goed te luisteren leggen.Vervelen is geen optie voor hem dus hij wil altijd bezig blijven op het eiland. Een uitdaging voor zijn kampgenoten…

Anouk
Leeftijd: 30 jaar
Beroep: koffie expert
Woonplaats: Utrecht

Anouk is het megafanatieke, superfitte, hockeymeisje. Voor haar werk proeft ze 300 kopjes koffie per dag, maar daarnaast speelt ze hockey op hoog niveau.
Ze is zonder twijfel een tactische speler, een wolf in schaapskleren. Opgeven is geen optie, ze gaat door tot het bittere eind en daarvoor is ze bereid om iedereen erbij te naaien. Al zal ze zich sociaal opstellen in de groep. In de eerste fase staat het teambelang voorop, de zwakkeren maken het team zwak en moeten eruit of worden erop aangesproken. Daarna is het ieder voor zich en is alles geoorloofd. Een bloedfanatiek, meedogenloos blondje.

Eva
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: hoofdconducteur
Woonplaats: Zwaag

Eva is het type ‘niet lullen maar poetsen’. Eva is hoofdconducteur bij de NS en heeft tijdens haar werk al veel meegemaakt. Ze is gek op spelletjes, sociaal, fysiek en mentaal sterk, maar als haar iets niet zint dan zal ze zich zeker laten horen. Ze is bewust alleenstaande moeder van een dochtertje van 1,5, dat was haar grote droom. Ze gaat het spel tactisch spelen maar weet niet zeker of ze haar mond kan houden als het er op aan komt. Opgeven is geen optie voor haar. Ze is prettig gestoord, een tikkeltje ongeduldig, een harde werker, nuchter en gevoelig. Ze is niet de beste survivaller maar heeft zich wel voorbereid. Ze heeft een grote mond en een klein hartje en wil knallen tot het einde.

JorikLeeftijd: 42 jaar
Beroep: voetbalintermediair
Woonplaats: Helmond

Jorik komt in eerste instantie over als een gezellige Brabantse knuffelbeer. Een echte Bourgondiër, en familieman die houdt van een biertje met vrienden in de kroeg. Hij praat makkelijk over zijn emoties en huilt als het moet. Op persoonlijk vlak heeft hij het nodige meegemaakt dus hij laat zich niet snel meer gek maken. Hoewel hij overkomt als een gezellige kerel, is hij ook ontzettend en direct. Dat brengt hem nogal eens in de problemen want niet iedereen kan dat waarderen. Hij stapt al snel in  de leidersrol. Hij maakt heel makkelijk vrienden, maar in het spel zijn er geen regels, de winst is het belangrijkste.

HermanLeeftijd: 48 jaar
Beroep: uroloog
Woonplaats: Almelo

Herman is de oudste kandidaat. Qua fysiek en interesses valt hij nogal op tussen de rest van de expeditieleden.Hij is de intellectueel die het fijn vindt om naast zijn precisiewerk in de OK, lekker bezig te zijn in de natuur en op zijn boerderij. Daarnaast jaagt en vist hij. Hij kan zich prima redden in de natuur. Herman ziet zichzelf als de vrolijke noot in de groep, maar sociaal is hij niet de sterkste… Hij weet veel en wil zijn kennis graag delen op het eiland. Maar hij is ook nogal eigenwijs. Het tactische spel heeft niet zijn voorkeur, maar hij schuwt het zeker niet als het nodig is. Alles om zover mogelijk te komen in de expeditie. Het woord opgeven kent hij niet en hij is behoorlijk competitief.

Niels
Leeftijd: 29 jaar
Beroep: accountmanager
Woonplaats: Leuven

Niels is een knappe, gespierde jongen met een goede smile. Hij is een selfmade man. Heeft niet gestudeerd en geen rijbewijs, maar toch werkte hij al als autoverkoper en maakt hij nu carrière als accountmanager. Hij is enorm ambitieus en had eigenlijk profvoetballer willen worden. Niels is bloedfanatiek en wil echt winnen. Hij kan absoluut niet tegen zijn verlies. Op het voetbalveld maakt hij vrijwel iedere week vijanden. Toch is hij in het dagelijks leven een gezellige, sociale kerel. Dat zal dan ook zijn tactiek zijn op het eiland. De sociale aanpakker die ondertussen niet vies is van vuile spelletjes en complotjes.

NatassiaLeeftijd: 28 jaar
Beroep: verpleegkundige/model
Woonplaats: Antwerpen

Natassia is een mooi, verzorgd meisje dat in België niet helemaal onbekend is omdat ze de vriendin is van de bekende chef kok Wout Bru. Natassia is oorspronkelijk van Congolese afkomst. Als model heeft ze al veel van de wereld gezien, maar op dit moment rondt ze haar studie verpleegkunde af. Ze heeft jarenlang op hoog niveau geturnd en die winnersmentaliteit wil ze meenemen naar het eiland. Ze wil winnen. Daarvoor is ze bereid tactisch te spelen, in het spel moet ze schijnheilig zijn. Ze is een persoon met een mening, ze is eerlijk en rechtuit en zegt wat ze denkt. Ze wil zeker niet alleen maar het mooie popje zijn.

KoenLeeftijd: 37 jaar
Beroep: militair
Woonplaats: Leopoldsburg

Koen is een echte militair. Rechtlijnig, gedisciplineerd en een echte kerel zoals hij denkt dat kerels horen te zijn. Hij zit bij een gevechtseenheid en wordt regelmatig op missie gestuurd. Koen heeft een duidelijke mening over de expeditieleden van voorgaande jaren. Allemaal watjes die bij het minste of geringste janken. Echte mannen huilen niet. Hij kan niet wachten om de fysieke proeven te doen, de denkproeven kijkt hij minder naar uit. Koen vindt zichzelf zeker niet de slimste, maar hij zal zich overal tussenwringen. Als hem iets niet zint of als mensen de kantjes ervan af lopen zal hij ze er zeker op aanspreken. Zijn zwakke plek is dat hij snel zijn geduld verliest. Overleven is voor hem geen probleem, dat heeft hij geleerd in het leger.

RuthLeeftijd: 33 jaar
Beroep: onderofficier
Woonplaats: Lint

Ruth is een oersterke vrouw die haar mannetje staat. Zowel in het leger als in het thaiboksen is zij gewend om ervoor te gaan. Ze is een harde tante die altijd voor de winst gaat. Ze heeft 12 jaar lang op hoog niveau aan thaibokswedstrijden meegedaan en doet het nu nog 3 x in de week. Verder doet ze fanatiek aan paaldansen. Ze is een echte fanatiekeling, gaat echt 100% voor de winst. Ze is een echte flapuit, praat voordat ze denkt. Haar tactiek is om proeven te winnen en goed in de groep te liggen. De zwakke schakels moeten eruit, met kneuzen wil ze niet op het eiland blijven zitten

LiesbethLeeftijd: 45 jaar
Beroep: psychiatrisch verpleegkundige
Woonplaats: Aalst

Liesbeth is een spontane vrouw met veel doorzettingsvermogen. Ze wil alles uit het leven halen!
Ze zoekt nu uitdagingen in de sport zoals marathons lopen en de Dodentocht, maar ze wil nog dieper gaan. Ze is gescheiden en heeft één zoon die om de week bij haar woont. De andere week draait ze zes dagen nachtdienst. Liesbeth laat niet over zich heen lopen. Ze is al zeven jaar alleen en is gewend om te doen en laten wat ze zelf wil. Ze wil haar eigen wil nog wel eens doordrijven en is niet bang om haar mening te geven. Ze houdt graag vast aan haar eigen structuur en regels. Ze komt niet naar het eiland om vrienden te maken, wel om vriendelijk te zijn. Ze kijkt er naar uit om alleen op een eiland te zitten.

Farah
Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Blogger, coach
Woonplaats: Barcelona

Farah is het prototype fitgirl/blogger. Een frisse, blonde meid die drie jaar geleden naar Barcelona is verhuisd en vanuit daar blogt over lifestyle, voeding en carrière. Ze eet heel gezond en sport veel. Maar ze is zeker niet naïef. Het is een slimme meid die veel van de wereld heeft gezien en ook al veel in het buitenland gewoond heeft. Zo werkte ze al in de jungle van Guatamala en Costa Rica en reisde ze op haar 20e alleen door Midden Amerika. Nu coacht ze, naast haar blogs, expats in Barcelona in het maken van keuzes in hun leven. Farah wil zo lang mogelijk in de expeditie blijven. Haar onschuldige uiterlijk is haar troef, daarmee wil ze ver komen. Echt tactisch zal ze niet gaan spelen waarschijnlijk, daarvoor is ze teveel een groepsmens. Maar ze gaat wel voor het spel. Ze is koppig en laat zich niet doen.

Kevin
Leeftijd: 38 jaar
Beroep: steward
Woonplaats: Kontich

Vorig jaar moest Kevin het in de Vlaamse selectie net afleggen tegen danser Thomas. Die heeft hij goed geobserveerd en hij gaat het zeker anders doen. Hij is in ieder geval een stuk sterker en oefent al een tijdje op evenwicht en kracht. Zijn tactiek, ook in het dagelijks leven, is zich dommer voordoen dan hij is. Hij komt blond over, maar dat wil hij gebruiken om de rest te slim af te zijn. Hij ziet de expeditie als een spel en heeft er dan ook geen moeite mee om vals te spelen. Liegen is iets anders dan iets niet zeggen… Kevin ziet zichzelf vooral samenspannen met de dames van het eiland.

ThomasLeeftijd: 31 jaar
Beroep: zelfstandig elektricien
Woonplaats: Vichte

Thomas is het type stoere kerel. Gespierd, lang haar, baardje, veel tattoos. Maar Thomas is ook een hele olijke, goedlachse kerel. Hij is heel energiek en kan niet stilzitten. Op het eiland wil hij eens fatsoenlijke bedden en hutten maken i.p.v. die kansloze bouwwerken die hij tot nu toe heeft gezien. Hij kan het niet aanzien dat mensen maar op het strand gaan liggen. Doe iets! Zoek eten, bouw iets! Hij kan goed bouwen, verder heeft hij geen survival skills. Het woord opgeven kent hij niet. Hij wil winnen en gaat tot het einde, verliezen doet hij niet graag. De Dodentocht (100 km lopen) deed hij zonder voorbereiding en hij zag drie maanden af om mee te doen aan de Men’s Health Contest.

Kijk vanaf 23 januari wekelijks op donderdag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE exclusief bij Videoland. Expeditie Robinson wordt geproduceerd door Zodiak Nederland.