Home TV Nieuws TV BE Telefacts Zomer: terreur in Nice en een nieuw gezicht voor Maurice

Telefacts Zomer: terreur in Nice en een nieuw gezicht voor Maurice

Totaal onverwacht reed een vrachtwagen op 14 juli 2016 in op een mensenmassa op de Promenade des Anglais in Nice, Frankrijk. Exact vier jaar later, op dinsdag 14 juli om 21.55, brengt Telefacts Zomer een unieke reconstructie van deze fatale avond. 

Het bewuste drama speelde zich af net na het vuurwerk ter gelegenheid van de nationale feestdag en was de dodelijkste aanslag ooit op Franse bodem. 400 mensen raakten gewond en 86 mensen lieten het leven, onder wie ook de driejarige Yanis. “Ik hoorde de lichamen tegen de vrachtwagen knallen”, getuigt de papa van Yanis. Vier jaar na datum is één vraag nog steeds onbeantwoord: had deze aanslag vermeden kunnen worden?

Op donderdag 16 juli om 21.55 brengt Telefacts Zomer een unieke inkijk in het leven van Maurice (64) en zijn chirurg Daniel. Voor Maurice stond de tijd even stil toen hij tijdens een jachtongeluk misvormd geraakte in het aangezicht. Een gezichtstransplantatie is zijn enige optie, maar ook een enorm risico. Hij heeft amper vijftig procent kans om de operatie te overleven, maar wil het er toch op wagen. Kijkers worden meegenomen tijdens zijn traject naar een nieuw gezicht en deze gevaarlijke operatie. Hoe gaan beiden om met het risico en hoe belangrijk is deze operatie voor hen? “Het moet lukken, er is geen plan B.”

Bron© VTM

Vorig artikelCivilization VI – New Frontier Pass: Ethiopia Pack is vanaf 23 juli beschikbaar
Volgend artikelJBL introduceert de nieuwe Tuner 2 en Tuner XL – Het krachtige, draagbare DAB/FM-radio duo
Ik ben de eigenaar van Planetzone