Home Nieuws TV Nieuws Ouders vinden Netflixserie Raising Dion door LGBT scene

Ouders vinden Netflixserie Raising Dion door LGBT scene

Niet alle ouders zijn het eens met het leeftijdsadvies van de serie Raising Dion. Volgens commonsensemedia.org staat het leeftijdsadvies op 10+. Op de website laten sommige ouders weten het ongeschikt te vinden kinderen.

Raising Dion gaat over een vrijgezelle alleenstaande moeder die op een dag ontdekt dat haar zoon superkrachten heeft en probeert erachter te komen hoe ze hem veilig en verantwoord kan opvoeden. Daarnaast probeert ze het mysterie rond de opkomende superkrachten van haar jonge zoon op te lossen.

Heftige scenes

Op de website schrijven sommige ouders dat er te heftige scenes zitten in deze serie. Een ouder geeft drie argumenten: er zit een scene met een lesbisch stel in, er komt een klein beetje bloed in voor, er zijn hevige achtervolgingen door een storm, er wordt alcohol gedronken, er wordt het woord ‘damn’ in gebruikt.

Lesbische scene

Meerdere ouders hebben kritiek op de scene waarbij een lesbisch stel is te zien. Ik heb de serie bekeken en ik kan inderdaad bevestigen dat er een scene is over een lesbisch stel. Wat je ziet is een verpleegkundige/chirurg die tijdens een pauze op bed gaat liggen. Even later komt haar vriendin naast haar liggen en geeft haar een kusje. That’s all. Een ouder op de website vindt dit argument vervelend: “klagen over deze scené is bijna net zo erg als een homofobische opmerking maken. Dit kan juist een goede manier zijn om je kind over dit onderwerp te vertellen.” schrijft de ouder.

Leeftijdsadvies ouders vs kinderen

Zowel ouders als kinderen kunnen een beoordeling achterlaten op de website. Er zijn ouders die het leeftijdsverschil te laag, te hoog of precies goed vinden. Op de website kan je per ouder zien welke leeftijd zij aanraden. De beoordeling loopt van 2+ tot en met 18+. 45 ouders hebben een beoordeling achtergelaten en het komt neer op 11+. Dat is één jaar meer dan het aangeraden leeftijd.

Er zijn 15 kinderen die een beoordeling hebben achtergelaten. Hun gemiddelde komt uit op 11+, hetzelfde als het leeftijdsadvies die ouders hebben gegeven.

Kijkwijzer geeft andere beoordeling

Kijkwijzer geeft een lager advies dan de andere website. Zij zitten zelfs één jaar lager. Zij geven aan het schadelijk te vinden tot een leeftijd van negen jaar. Waarschijnlijk heeft kijkwijzer gekozen voor een leeftijd van 9 jaar, omdat zij een advies geven van 6+, 9+, 16+ en alle leeftijden. 12+ zou dan misschien net iets teveel zijn.

Vorig artikel‘All I Want For Christmas’ ook in Nederland favoriete kersthit
Volgend artikelRecensie: Angel has fallen
Danick Jacobsen
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!