Home Film nieuws Films NL Recensie: Angel has fallen

Recensie: Angel has fallen

Gerard Butler stars as ‘Mike Banning’ in ANGEL HAS FALLEN. Photo Credit: Simon Varsano.

Wat je van Angel Has Fallen kan verwachten ga je weer lezen in deze recensie van de jongerensite Planetzone.

Mike Banning is beveiliger van de president(Morgan Freeman) en trots op deze baan die hij nog jaren hoop vol te houden. Echter heeft hij heel wat meegemaakt in deze functie dat dit schade aan zijn gezondheid heeft meegebracht zoals duizeligheid, Migraine en slapeloosheid. Hij vlucht hier voor weg en lost dit vooral op door veel medicatie te gebruiken. De ontkenning van zijn klachten wordt ingegeven door de angst dat hij wordt overgeplaatst naar een kantoorbaan.

Mike Banning denkt een rustgevend en vooral ontspannend dagje tegemoet te gaan als hij op een meer gaat vissen met de president. Echter is dit de ideale plek als doelwit en volgt er een bloederige aanslag door een groot aantal drones. Mike Banning weet maar net de president en zichzelf te redden van deze bizarre aanslag. De president ligt in coma en Banning word vastgeketend aan een ziekenhuis bed wakker en beschuldigd van betrokkenheid om de president te doden.

DSCF8228.RAF

Het zijn DNA sporen en 10 miljoen euro’s op een geheime rekening van Mike Banning die hem enkel verdachter maken in deze poging tot het doden van de president. Hij lijkt erin geluisd te zijn en moet zien te ontsnappen om alles op alles te zetten om zijn onschuld te bewijzen.

Regisseur Waugh gaat verder met het patroon die in de vorige films zijn gebruikt wat ook dit deel weer tot een fijne actiethriller maakt. Het blijft natuurlijk het onderwerp van de dag terreur dan wel aanslagen waar ik bij London Has Fallen echt kippenvel van kreeg. Ze gebruiken in Angel Has Fallen de techniek van deze tijd om de aanslag te plegen. De beelden van deze scene zijn spectaculair en zijn totaal niet op bezuinigd om keihard over te brengen.

We zien in dit derde deel ook een nieuwe personage namelijk Clay Banning (Nick Nolte) de vader van Mike Banning. Deze acteur leidt al een lange tijd aan Artrose en verwacht niet lang meer te leven, maar door een verandering in zijn leven speelt hij zo nu en dan weer een rol. Hij zorgt in Angel Has Fallen dan ook voor aardig wat hilariteit als zijnde vader van Mike Banning.  Ik ga hier niets over verklappen, maar denk dat je wel iets kan inbeelden bij vader en zoon situaties.

Angel has fallen is weer een spectaculaire actiethriller die weer lekker snel wegkijkt door de actie, het verhaal en de toegevoegde humor. Ze hebben er goed aan gedaan het verhaal te veranderen door Mike Banning als doelwit te gebruiken en niet zo zeer de president.

Angel has fallen is nu verkrijgbara op DVD, Bluray en 4K

Vorig artikelOuders vinden Netflixserie Raising Dion door LGBT scene
Volgend artikelTop 40 Awards worden komend jaar grootser