Home Nieuws Muziek Nieuws ‘All I Want For Christmas’ ook in Nederland favoriete kersthit

‘All I Want For Christmas’ ook in Nederland favoriete kersthit

Niet alleen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey nummer 1, maar ook in Nederland is het de beste kersthit van 2019. De meezinger bestaat dit jaar 25 jaar en bereikte onlangs voor het eerst de hoogste positie in de Amerikaanse hitlijst. In ons land is de hit al sinds de release in 1994 ongekend populair en ook dit jaar staat ‘All I Want For Christmas’ op nummer 1 in de Christmas Top 50 van Sky Radio. ‘Last Christmas’ van Wham! staat wederom op de tweede positie en nieuw in de Top 3 is ‘It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas’ van Michael Bublé. Ook ‘Time For Change’, de nieuwe kerstsingle van Robbie Williams, heeft een plekje veroverd in de hitlijst. De Christmas Top 50 is op 1e Kerstdag van 13.00 tot 16.00 uur te horen bij Sky Radio.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Er is dit jaar weer massaal gestemd op de Christmas Top 50 van Sky Radio, waardoor het echt de lijst van onze luisteraars is. Met deze hitlijst, een sfeervolle mix van de 50 populairste kersthits, willen we hen het ultieme kerstcadeau geven. De Christmas Top 50 bestaat uit echte klassiekers van onder andere Bing Crosby tot recente nummers zoals de nieuwe van Robbie Williams, maar één ding hebben alle nummers gemeen; ze zorgen voor het perfecte kerstgevoel.”

Top 5

1. Mariah Carey – All I Want For Christmas

2. Wham! – Last Christmas

3. Michael Bublé – it’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

4. Chris Rea – Driving Home For Christmas

5. Band Aid – Do They Know It’s Christmas

Er zijn vier Nederlandstalige kersthits opgenomen in de Christmas Top 50, waar ‘Kerstmis’ van Marco Borsato op positie 46 er één van is. ‘Flappie’ van Youp van ’t Hek is de hoogst genoteerde Nederlandstalige track op positie 12, Coldplay staat met ‘Christmas Lights’ op positie 23 en de nieuwe kerstsingle ‘Time For Change’ van Robbie Williams is te vinden op positie 33. De meest genoteerde artiest in de Christmas Top 50 is Michael Bublé met 4 noteringen waarvan ‘Let It Snow’ op de 22e positie. 

Vorig artikelGhost Recon Breakpoint nu verkrijgbaar op Stadia
Volgend artikelOuders vinden Netflixserie Raising Dion door LGBT scene